Sluiten

Zoeken.

Ramp in Oekraïne: dringend voedselhulp nodig

Door Koen Carlier - 

9 juni 2023

Mealsonwheels

Het zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn. In Oekraïne is op dit moment een grote natuurramp gaande, nadat de dam bij Nova Kachovka is verwoest.

In Oekraïne spreekt men van de grootste natuurramp sinds de explosie van de kerncentrale in Tsjernobyl, in 1986.

Eerder deze week, direct na de damdoorbraak, schreef ik al een update over de situatie:

Hulp in Oekraïne

In Oekraïne hebben we als Christenen voor Israël een groot team van medewerkers en toegewijde vrijwilligers. We staan paraat om te helpen met evacueren uit het rampgebied en hebben de Joodse gemeenschappen hiervan op de hoogte gesteld.

Ondertussen gaat ons 'normale' werk in Oekraïne ook door. Voor de 16 gaarkeukens die we steunen wordt het na bijna 1,5 jaar oorlog steeds moeilijker om te blijven voorzien in de groeiende behoefte aan voedselhulp. Met de huidige situatie in de provincie Kherson, met vele vluchtelingen als gevolg, zal de druk verder toenemen.

Uw gift voor de gaarkeukens

We willen u vragen om een bijdrage te geven voor deze gaarkeukens. Vooral Joodse ouderen in nood, zieken en vluchtelingen worden hier geholpen.

Maandelijks worden er in de 16 gaarkeukens zo'n 4000 maaltijden gemaakt. Deze worden met grote zorg bereid en vervolgens afgehaald of met liefde thuisbezorgd. In de komende periode zullen duizenden extra maaltijden nodig zijn.

Voor €5,- maakt u het mogelijk dat een voedzame maaltijd wordt bereid en uitgedeeld! Helpt u mee?

Maak uw gift over via:

NL38 ABNA 0529 310 252
t.n.v. Christenen voor Israël
o.v.v. Maaltijden Oekraïne

Of doneer online via de knop hieronder.

Koen-Carlier_avatar-90x90

De auteur

Koen Carlier

Koen Carlier is als alijaveldwerker van Christenen voor Israël werkzaam in Oekraïne. Samen met een toegewijd team en vele vrijwilligers helpt hij Joden in samenwerking met het Joods Agentschap op...

Doneren
Abonneren
Agenda