Livestream

Van maandag t/m vrijdag elke avond om 19.30 uur een nieuwe uitzending over Israël!

donderdag 20 januari om 19.30 uur
ds. Kees van Velzen • Habakuk: Gods antwoord op onrecht

Habakuk snijdt een boeiend thema aan: hoe zit het met rechtvaardigheid? Wordt onrecht wel echt bestraft? Gods antwoorden daarop, met Israël in de hoofdrol, zijn zowel geruststellend als zeer verontrustend. Maar vooral uiterst actueel voor onze tijd.

ds. Kees van Velzen is spreker van Christenen voor Israël

vrijdag 21 januari om 19.30 uur
Een winter vol... vriendschap

Opperrabbijn Binyomin Jacobs en Roger van Oordt: een Jood en een christen, en de beste vrienden. In een gezellig gesprek vertellen zij over hun vriendschap. Hoe bijzonder is dat eigenlijk, een vriendschap tussen een Jood en een christen? Hebben ze wel eens meningsverschillen? Wat bindt hen? Welke avonturen hebben ze samen meegemaakt? En hebben ze het wel eens over Jezus?

maandag 24 januari om 19.30 uur
prof. dr. Willem J. Ouweneel • De zeven relaties die God met Israël heeft

Er bestaan tussen God en zijn volk Israël zeer nauwe betrekkingen. Zo is Hij de Koning, de Vader en de Bruidegom van Israël. Welke vier andere relaties kunnen we nog meer ontdekken? In de geschiedenis van Israël zien we maar liefst zeven seizoenen voorbijkomen. Daarnaast vinden we in Leviticus, naast de sabbat, zeven Joodse feesten. Wat is de betekenis van deze zeven als we kijken naar de eindtijd? In deze livestream gaan we kijken naar deze drie zevens.

prof. dr. Willem J. Ouweneel is o.a. auteur en theoloog

dinsdag 25 januari om 19.30 uur
drs. Bas Belder • De gevolgen van de Holocaust in Duitsland

“Irgendjemand musste die Täter ja bestrafen.” Iemand moest de daders toch bestraffen. Onder deze titel heeft de Duitse jurist Achim Doerfer een opmerkelijk, fascinerend boek gepubliceerd. Het boek gaat over de wraak van Joden, het falen van de Duitse justitie na 1945 en het sprookje van de Duits-Joodse verzoening. Drs. Bas Belder zal in deze livestream aan de hand van dit boek ingaan op de gevolgen van de Holocaust in Duitsland.

drs. Bas Belder is historicus en was namens de SGP lid van het Europees Parlement

woensdag 26 januari om 19.30 uur
Klaas de Jong • De enige rabbijn die terugkwam...

In de Tweede Wereldoorlog werden miljoenen Joden op transport gezet naar concentratie- en vernietigingskampen. Slechts weinigen keerden terug... In deze lezing vertelt Klaas de Jong het verhaal over de enige rabbijn die terugkeerde uit de kampen en de tiendaagse treinreis van het zogenaamde 'Verloren transport' vanuit Bergen-Belsen overleefde.

Klaas de Jong is auteur en uitgever van diverse boeken over Israël

donderdag 27 januari om 13.00 uur
online Holocaustherdenking 2022

Op 27 januari 1945 werd vernietigingskamp Auschwitz bevrijd. Daarom is deze dag door de Verenigde Naties uitgeroepen tot internationale herdenkingsdag van de Holocaust. Christenen voor Israel doet hier weer aan mee met een online herdenking. Met Holocaustoverlevenden Carry en Louis Polak, kleindochter van overlevenden Avigal Brilleslijper, een overdenking van ds. Frank Heikoop en muziek van Iris van de Laar (viool), Fiona Hutubessy (cello) en Marcel van der Poel (piano).

donderdag 27 janurari om 19.30 uur
online Holocaustherdenking (herhaling)
vrijdag 28 januari om 19.30 uur
Een winter vol... Israëlproducten

Het Israël Producten Centrum (IPC) bestaat sinds 1980, en in 41 jaar tijd is er wel wat veranderd. Wat zijn de verhalen achter de producten van IPC? Hoe en waarom ontstond het bedrijf? Wat zijn de moeilijkste momenten geweest? En hoe is het om zaken te doen met Israël? Pieter van Oordt en Peeber Koelewijn zijn te gast en laten op deze avond de mooiste Israëlproducten zien.