Livestream

Volg hier van maandag t/m vrijdag vanaf 19.30 uur een nieuwe lezing, live verzorgd vanuit het Israëlcentrum in Nijkerk.

volgende uitzending:
ds. Dick Langhenkel over '7 redenen om te kiezen voor Israël'

Het is niet altijd makkelijk om voor Israël op te komen. Soms kan de moed je zelfs in de schoenen zakken. Toch zijn er genoeg redenen om voor Israël te kiezen. Ds. Langhenkel geeft er alvast zeven.

vrijdag 22 januari om 19.30 uur
vrijdag 22 januari om 15.30 uur
Tov!Club Kahootbattle (deel 3 van 3)

De spannende Kahootbattle van de Tov!Club bestaat uit drie kwisrondes. Per ronde is er een prijsje te winnen en de winnaar van alle rondes samen wint de hoofdprijs: het nieuwe spel Op naar Jeruzalem. De kwissen vinden plaats op maandag, woensdag en vrijdag om 15.30 uur. De link naar de livestream met de presentatie van de kwis en de PIN voor Kahoot zijn hier te vinden.

maandag 25 januari om 19.30 uur
ds. Henk Poot over 'Jozef - deel 2: verhoogd'

In de ellende die Jozef ondergaat komt op Gods tijd een onverwachte wending. Maar misschien niet voor Jozef. Ondertussen speelt zich in het leven van zijn rivaal Juda ook het één en ander af. Bij zowel Jozef als Juda zien we weer het beeld van de Messias zichtbaar worden...

dinsdag 26 januari om 19.30 uur
ds. Henk Poot over 'Jozef - deel 3: verzoend'

Uiteindelijk - het duurt lang - komt het tot een ontmoeting tussen Jozef en zijn broers. Het zal een profetisch licht werpen op wat er gebeurt bij de wederkomst van Christus.

woensdag 27 januari om 13.00 uur
Holocaustherdenking

Op 27 januari 1945 werd concentratiekamp Auschwitz-Birkenau bevrijd. Daarom is 27 januari door de Verenigde Naties uitgeroepen tot internationale herdenkingsdag van de Holocaust. Christenen voor Israël doet hier voor de elfde keer aan mee met een herdenkingsbijeenkomst, die dit jaar online gehouden zal worden.

De sprekers zijn onder meer:

  • rabbijn Ies Vorst overleefde als jongetje concentratiekamp Bergen-Belsen.  
  • Klaas de Jong deelt de bijzondere geschiedenis van Anatoliy Shapiro, een Joodse majoor van het Rode Leger die op 27 januari 1945 als eerste bij concentratiekamp Auschwitz aankwam.
  • ds. Willem J.J. Glashouwer vertelt hoe we in deze tijd voor Israël en het Joodse volk kunnen opkomen, daarbij geïnspireerd door zijn vader die in oorlogsjaren preekte over Gods trouw aan Israël. 
De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Israëlische zanger en pianist Gilad Nezer. 

woensdag 27 januari om 19.30 uur
Klaas de Jong over 'Hoe een achtjarige uit Buchenwald opperrabbijn van Israël werd'

Elf weken na vernietigingskamp Auschwitz werd kamp Buchenwald bevrijd. Onder de gevangenen was de achtjarige 'Loelek', wat de koosnaam was van Israël Meïr Lau uit de Poolse stad Piotrków. Dankzij zijn broer Naftali en een aaneenschakeling van wonderlijke gebeurtenissen overleeft Loelek de Holocaust, die tot dan toe zijn hele leven in getto's en kampen heeft doorgebracht. Je vraagt je af: kun je ooit over zo'n ellendige kindertijd heenkomen? Het antwoord is ja, want beide jongens uit Piotrków bereiken later belangrijke posities in Israël...

donderdag 28 januari om 19.30 uur
ds. Kees Kant over 'Welke profetieën over Israël zijn vandaag actueel?'

Veel profetieën vertellen over wat er in de toekomst gaat gebeuren. Mensen kunnen aan de hand daarvan eindeloos filosoferen over allerlei eindtijdscenario's. Maar er zijn ook profetieën met betrekking tot Israël die juist in onze tijd heel actueel zijn. Herkennen we die? En wat hebben ze ons vandaag dan te zeggen?

vrijdag 29 januari om 19.30 uur
ds. Kees van Velzen over 'Israël en de Kerk: vruchtdragers van de Wijnstok'

In Johannes 15 zegt de Heere Jezus: "Ik ben de ware Wijnstok en Mijn Vader is de Wijngaardenier". Voor Zijn Joodse toehoorders was dit een bekende uitdrukking, omdat dit ook over het volk Israël wordt gezegd. In deze uitspraak herkennen we drie belangrijke dingen: 1) 'Ik ben' als verwijzing naar de Godsnaam in het Oude Testament, 2) dat we vrucht kunnen dragen dankzij Jezus, ook als we Hem niet zien en 3) de wijnstok als symbool voor Jezus én Israël. Wat zegt deze uitspraak over de verbinding tussen Jezus, Israël en de Kerk?