Livestream

Op maandag, woensdag en vrijdag om 19.30 uur een nieuwe uitzending over Israël!

vrijdag 1 juli om 19.30 uur
ds. Henk Poot • Een Jood op weg naar Rome: Paulus in Rome

En zo kwamen wij in Rome. Na een indringende ontmoeting met koning Agrippa vertrekt Paulus per schip naar Rome. Na een bewogen reis komt hij uiteindelijk aan in het centrum van de macht.

ds. Henk Poot is spreker voor Christenen voor Israël

maandag 04 juli om 19.30 uur
dr. Piet van Midden • De Tempelberg

De stad waarom het meest te doen is in de wereld door de eeuwen heen, is stellig Jeruzalem. En in die stad is dat het tempelplein, dat Herodes ooit aanlegde en waarop nu de Al Aqsa moskee staat, en de Dome of the Rock, de Rotskoepel, de locatie waar ooit de tempels van Salomo en Zerubbabel stonden. Als je er bent, kun je maar beter niet van ‘Tweede tempel’ spreken in de buurt van bewakers. Het mag alleen maar de Haram heten, in El Quds. Ontjoodsing is al een oude truc.

In deze livestream lopen de oude plekken langs die door Abraham of anderen zijn gekocht en betaald. Al die gekochte locaties zijn nu Arabisch. Dat is niet zo erg, als je maar weet dat het ooit Israëlitisch was. En we staan stil bij die 144.000 meters in het vierkant, die de wereldgeschiedenis bepaald hebben.

dr. Piet van Midden is professor Hebreeuws aan de Universiteit van Tilburg

woensdag 6 juli om 19.30 uur
ds. Willem J.J. Glashouwer • Israël & Babylon

Wordt het conflict in Ukraine een uitslaande brand op wereldschaal? Of zijn we op weg naar wereldvrede? Welke rol speelt Israël? Loopt de huidige beschaving op zijn laatste benen nu in Europa het na-christelijke tijdperk is aangebroken? Welke rol speelt de informatie-revolutie? Wat hebben de wereldeconomie en Babylon ermee te maken? Wat lezen we erover in de Bijbel?

ds. Willem J.J. Glashouwer is spreker voor Christenen voor Israël

vrijdag 8 juli om 19.30 uur
ds. Oscar Lohuis • Waarom Israël geen apartheidsstaat is

Israël wordt ervan beschuldigd een apartheidsregime te voeren. Dat dit een pertinente leugen is wordt duidelijk gemaakt in deze lezing, aan de hand van veel feiten. Het ‘Niet bij Joden kopen’ en ‘Voor Joden verboden’ is weer helemaal actueel anno 2022. Het is niet goed als we daarover zwijgen en niets zeggen.

ds. Oscar Lohuis is spreker voor Christenen voor Israël