Livestream

Op maandag, woensdag en vrijdag om 19.30 uur een nieuwe uitzending over Israël!

maandag 15 augustus om 19.30 uur
ds. Jaap de Vreugd • Christen zijn in de eindtijd (herhaling)

Leven in de eindtijd: wat betekent dat voor de gemeente van Christus? Het Tweede Testament spreekt daar vaak over. Zo ook de apostel Petrus in zijn tweede brief. In felle kleuren tekent hij het in veel opzichten perverse levenspatroon van de cultuur van zijn dagen. Met voorbeelden uit het Eerste Testament vermaant en bemoedigt hij zijn geloofsgenoten. Zo brengt hij ook Lot ter sprake, die vanwege de ongerechtigheid van Sodom en Gomorra zijn ziel kwelde.

ds. Jaap de Vreugd is emiritus-predikant en al jarenlang betrokken als spreker bij Christenen voor Israël.

*In de maand augustus zenden we op maandag, woensdag en vrijdag herhalingen uit van een aantal livestreams van de afgelopen periode. Vanaf september start weer een nieuw livestream-seizoen!

woensdag 17 augustus om 19.30 uur
ds. Henk Poot • Het lijden en sterven van Christus (herhaling)

Het Evangelie van Johannes is geschreven door een Jood. Wie het leest, ziet ineens een hele andere kant van het sterven van de Heere Jezus. Het is niet onbelangrijk om deze kant ook in ons geloof een plaats te geven. ds. Henk Poot is spreker van Christenen voor Israël

*In de maand augustus zenden we op maandag, woensdag en vrijdag herhalingen uit van een aantal livestreams van de afgelopen periode. Vanaf september start weer een nieuw livestream-seizoen!

vrijdag 19 augustus om 19.30 uur
drs. Kees de Vreugd • 'Opdat vervuld werd...' (herhaling)

De evangelist Mattheüs verwijst in de eerste hoofdstukken steeds naar het Oude Testament met de woorden “opdat vervuld werd”. Maar als je het dan terugzoekt in het Oude Testament, lijkt er vaak in de context iets heel anders bedoeld te worden. Neem bijvoorbeeld de tekst: “Uit Egypte heb Ik Mijn zoon geroepen.” Met die tekst als uitgangspunt onderzoeken we de bedoeling van de zogeheten vervullingscitaten.

drs. Kees de Vreugd is hoofdredacteur van Israël & de Kerk en spreker voor Christenen voor Israël.

*In de maand augustus zenden we op maandag, woensdag en vrijdag herhalingen uit van een aantal livestreams van de afgelopen periode. Vanaf september start een nieuw livestream-seizoen!