Livestream

Volg hier van maandag t/m vrijdag vanaf 19.30 uur een nieuwe lezing, live verzorgd vanuit het Israëlcentrum in Nijkerk. Elke zaterdag vindt u hier een nieuwe aflevering van de Bijbelstudieserie 'Verbonden met Israël'.

Volgende uitzending
Ds. Kees Lavooij over 'Een geruchtmakende God'

We gaan op zoek naar een opvallend fenomeen uit de Bijbel: de God van Israël zendt regelmatig een 'gerucht' de wereld in, bijvoorbeeld om verwarring te scheppen bij de vijanden van Israël. Dat 'gerucht' duikt in een aantal Bijbelboeken op. Wat betekent dat precies en wat kan dat vandaag voor ons betekenen?

vrijdag 23 oktober om 19.30 uur
Zaterdag 24 oktober om 19.30 uur (Verbonden met Israël - aflevering 4)
Ruben Ridderhof over 'Israël in de media'

De media lijken vaak eenzijdig te berichten over Israël. Wat is journalistiek, hoe komt journalistiek tot stand? Wanneer kun je zeggen dat berichtgeving objectief is? En hoe kun je als nieuwsconsument zelf aan waarheidsvinding doen? Journalist Ruben Ridderhof legt het uit.

Maandag 26 oktober om 19.30 uur
Interview met ambassadeur Naor Gilon: 'Diplomaat in het Beloofde Land'

Hoe is het om ambassadeur te zijn van het beloofde land? Wat zijn de uitdagingen waar hij dagelijks mee te maken heeft? Wat is de rol van een diplomaat van Israël in de politiek? Wordt hij ooit moe van de schijnbaar uitzichtloze conflicten? Gelooft hij in God, en welke plek neemt het geloof in zijn leven in? Deze vragen, en ook úw vragen stellen we maandagavond in een live vraaggesprek (in het Engels) met de vertegenwoordiger van de staat Israël in Nederland, de ambassadeur Naor Gilon.

Heeft u een vraag?

Tijdens het interview is er ruimte om vragen van kijkers te beantwoorden. Heeft u altijd al iets aan de Israëlische ambassadeur willen vragen? Stuur dan uw vragen in via de knop hieronder!

Dinsdag 27 oktober om 19.30 uur
Tjerko van der Wouden over 'Hoe weten we dat het Evangelie betrouwbaar is?'

Paulus schrijft in zijn brief aan de Romeinen dat het Evangelie eerst is voor Joden en dan pas voor heidenen (Romeinen 1:16,17). Wat betekent dat voor de betrouwbaarheid van het Evangelie?

Woensdag 28 oktober om 19.30 uur
Ds. Oscar Lohuis over 'Er is hoop, ook voor Israël en de Kerk'

De wereldwijde pandemie heeft gevolgen voor iedereen. Onze gezondheid wordt bedreigd, er zijn veel slachtoffers, de economie zit in een recessie en we zijn verplicht veel meer geïsoleerd te leven. Waar gaat dit naartoe? Op grond van Gods Woord weten wij dat er - ondanks dit alles - hoop is. We zijn op weg naar een prachtige toekomst. De Heere regeert over Zijn volk Israël, over Zijn Gemeente en over deze wereld.

Donderdag 29 oktober om 19.30 uur
Ds. Kees van Velzen over 'Wat betekent het offer van Abraham voor onze tijd?'

Abraham krijgt een onmogelijke opdracht: 'offer jouw zoon, Izaak'. Wie dat van hem vraagt? God Zelf. Wat doet dat met je en waarom vraagt God zoiets van hem? Dat eerste staat er niet bij in Genesis, maar wel dat Abraham doet wat er van hem wordt verlangd. Dit heeft voor hem en voor het Joodse volk enorme gevolgen. Een bijzondere geschiedenis uit een ver verleden? Dat zeker. Maar ook een geschiedenis die mede bepalend is voor de huidige toestand in de wereld.

Vrijdag 30 oktober om 19.30 uur
Drs. Bas Belder over 'Coronatijd, ook antisemitismetijd?'

Uit de statistieken blijkt dat sinds het uitbreken van de coronapandemie ook het aantal antisemitische incidenten is toegenomen. Tussen de vele complottheorieën doen ook de wildste geruchten over Joden de ronde. Zo zou Covid-19 ontwikkeld zijn door Israël en spugen Joden bewust op mensen om het virus te verspreiden. Waarom komen de eeuwenoude anti-Joodse sentimenten toch altijd weer naar boven? Drs. Bas Belder, voormalig lid van het Europees Parlement, deed onderzoek naar hoe corona de Jodenhaat wereldwijd aanwakkert.

Zaterdag 31 oktober
Ds. Frank Heikoop over 'Sabbat' (Verbonden met Israël aflevering 5)

De sabbat neemt een centrale plek in bij het Joodse volk. Het is zelfs een van de tien geboden. Waarom is deze rustdag zo belangrijk? Zouden christenen eigenlijk de sabbat moeten houden? En wat is de betekenis van de sabbat in de toekomst? Ds. Frank Heikoop (voorzitter Christenen voor Israël) legt het uit.

Bekijk hiernaast alvast de teaser: