Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Meals on Wheels (Maaltijden in Oekraine)

IMG-20240109-WA0021

Als Christenen voor Israël ondersteunen we namens u al jarenlang Joodse ouderen en Holocaustoverlevenden in Oekraïne, één van de armste landen van Europa.

Door de oorlog in Oekraïne is een vluchtelingenstroom op gang gekomen en zijn er ook vele tienduizenden interne ontheemden. Daarnaast wordt de infrastructuur van het land regelmatig gebombardeerd, met talloze stroomonderbrekingen als gevolg.

Maandelijks worden er zo'n 12.000 maaltijden in 19 plaatsen in Oekraïne gemaakt. De maaltijden worden met grote zorg bereid en vervolgens afgehaald of met liefde thuisbezorgd, tot grote dankbaarheid van de Joodse ouderen en vluchtelingen die amper rond kunnen komen. Voor €5,- maakt u het mogelijk dat een voedzame maaltijd voor hen wordt bereid! Helpt u mee?

Hoe werkt de actie 'Meals on Wheels'?

1. Doneren

Wilt u doneren voor deze actie? Namens de ouderen in Oekraïne: bedankt! Eén maaltijd kost €5,-. Meerdere maaltijden kan natuurlijk ook.

Doneer online bovenaan deze pagina, of maak uw gift over op:

rekeningnummer NL38 ABNA 0529 310 252
t.n.v. Christenen voor Israël te Nijkerk
o.v.v. Maaltijden Oekraïne

of gebruik voor giften uit België het rekeningnummer:

BE91 000 165 450 876
o.v.v. Maaltijden Oekraïne

2. Inkopen

De benodigde producten worden lokaal ingekocht bij de groothandel.

3. Gaarkeuken

Toen de oorlog in Oekraïne losbrak hebben de gaarkeukens zich uitgerust met een generator om tijdens de stroomonderbrekingen toch verder te kunnen koken. Daar worden de maaltijden voorbereid, zelfs al is er luchtalarm! Zodra de maaltijd klaar is wordt het ingepakt, afgehaald of thuisbezorgd, of men kan de maaltijd in de gaarkeuken nuttigen. Op die manier is er ook sociaal contact. 

4. De maaltijd

Daar doen we het uiteindelijk voor: zorgen dat de maaltijd op het bord komt van Joodse ouderen en vluchtelingen. We krijgen ontzettend dankbare reacties! Helpt u mee?

Doneren
Abonneren
Agenda