Sluiten

Zoeken.

Meals on Wheels (Maaltijden in Oekraine)

Mealsonwheels

Als Christenen voor Israël ondersteunen we namens u al jarenlang Joodse ouderen en Holocaustoverlevenden in Oekraïne, één van de armste landen van Europa.

Door de oorlog in Oekraïne is een vluchtelingenstroom op gang gekomen en zijn er ook vele tienduizenden interne ontheemden. Daarnaast wordt de infrastructuur van het land regelmatig gebombardeerd, met talloze stroomonderbrekingen als gevolg.

Maandelijks worden er zo'n 4000 maaltijden in 16 plaatsen in Oekraïne gemaakt. De maaltijden worden met grote zorg bereid en vervolgens afgehaald of met liefde thuisbezorgd, tot grote dankbaarheid van de Joodse ouderen en vluchtelingen die amper rond kunnen komen. Voor €5,- maakt u het mogelijk dat een voedzame maaltijd voor hen wordt bereid! Helpt u mee?

Hoe werkt de actie 'Meals on Wheels'?

1. Doneren

Wilt u doneren voor deze actie? Namens de ouderen in Oekraïne: bedankt! Eén maaltijd kost €5,-. Meerdere maaltijden kan natuurlijk ook.

2. Inkopen

De benodigde producten worden lokaal ingekocht bij de groothandel.

3. Gaarkeuken

Toen de oorlog in Oekraïne losbrak hebben de gaarkeukens zich uitgerust met een generator om tijdens de stroomonderbrekingen toch verder te kunnen koken. Daar worden de maaltijden voorbereid, zelfs al is er luchtalarm! Zodra de maaltijd klaar is wordt het ingepakt, afgehaald of thuisbezorgd.

4. De maaltijd

Daar doen we het uiteindelijk voor: zorgen dat de maaltijd op het bord komt van Joodse ouderen en vluchtelingen. We krijgen ontzettend dankbare reacties! Helpt u mee?

Doneren
Abonneren
Agenda