Sluiten

Zoeken.

Meals on Wheels

Mealsonwheels

Als Christenen voor Israël ondersteunen we namens u al jarenlang Joodse ouderen en Holocaustoverlevenden in Oekraïne, één van de armste landen van Europa. Door de coronacrisis sloten de gaarkeukens hun deuren. Dat is nu nog steeds zo. Daarom hebben we de actie 'Meals on Wheels' opgezet. We bezorgen zo duizenden maaltijden bij Joodse ouderen aan huis.

Maandelijks worden er zo'n 5000 maaltijden in 19 plaatsen in Oekraïne gebracht. De maaltijden worden met grote zorg bereid en met liefde thuisbezorgd, tot grote dankbaarheid van de Joodse ouderen die amper van hun kleine pensioentje rond kunnen komen. Voor €5,- maakt u het mogelijk dat een voedzame maaltijd aan huis wordt bezorgd bij een Joodse oudere in Oekraïne! Helpt u mee?

Hoe werkt de actie 'Meals on Wheels'?

1. Doneren

Wilt u doneren voor deze actie? Namens de ouderen in Oekraïne: bedankt! Eén maaltijd kost €5,-. Meerdere maaltijden kan natuurlijk ook.

2. Inkopen

De benodigde producten worden lokaal ingekocht bij de groothandel.

3. Gaarkeuken

Normaal gesproken bezoeken veel Joodse ouderen in Oekraïne één van de gaarkeukens. Nu de meeste gaarkeukens nog gesloten zijn, worden de maaltijden per stuk verpakt en klaargemaakt voor bezorging.

4. Bezorging

Lokale chauffeurs in Oekraïne rijden rond om de maaltijden te bezorgen. Dit doen we in samenwerking met een lokale Joodse partnerorganisatie. Ook kunnen maaltijden afgehaald worden.

5. De maaltijd

Daar doen we het uiteindelijk voor: zorgen dat de maaltijd op het bord komt van een Joodse oudere. We krijgen ontzettend dankbare reacties! Helpt u mee?

Doneren
Abonneren
Agenda