Bouwen met Israël

de businessclub van Christenen voor Israël

Welkom bij Bouwen met Israël: de businessclub van Christenen voor Israël! Een solide netwerk van positief-christelijke ondernemers die Israël actief steunen en het land willen helpen opbouwen.

Al meer dan vijftien jaar helpt de businessclub van Christenen voor Israël mee aan de opbouw van Israël. Dat doen we door lokale projecten te ondersteunen die gericht zijn op jongeren. Dat is bouwen met Israël! Bekijk de video om ons te leren kennen.

Word lid van Bouwen met Israël

Bouwen met Israël is dé ontmoetingsplek voor ondernemers met hart voor Israël. Wat zijn de voordelen van lid worden van onze businessclub?

 • toegang tot de events van onze businessclub
 • mogelijkheid tot deelname aan inspirerende ondernemersreizen naar Israël
 • mogelijkheid tot deelname aan inspirerende ondernemersreizen naar Israël Aktueel

 • een hecht netwerk van ruim 300 betrokken collega-ondernemers met liefde voor Israël en voor de God van Israël
 • bedrijfspresentaties bij collega-ondernemers, om zo elkaar én elkaars bedrijven te leren kennen
 • misschien wel het belangrijkste: uw bijdrage van 500 euro per jaar (of 42 euro per maand) wordt besteed voor projecten die we als businessclub in Israël steunen. Deze projecten zijn gericht op jongeren die in de knel zitten. Klik hier voor meer info.

Bestuur Bouwen met Israël

Het bestuur van Bouwen met Israël, met v.l.n.r. Christian Hagoort, Freddy Bakker, Roger van Oordt, Timo Niemeijer (voorzitter), Ben Vandeputte, Anne-Carine van der Nat, Gerhard Den Boon en Willem de Boer

Aangenaam!

Heeft u het op uw hart om lid te worden van onze businessclub?
Ons bestuurslid Roger van Oordt komt graag bij u langs voor een kennismaking.

Laat uw gegevens achter, dan neemt Roger zo snel mogelijk
contact met u op.

WhatsApp-service voor ondernemers

Als ondernemer met hart voor Israël wilt u op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rond Israël. Maar dat kost ook veel tijd en moeite. Daarom introduceren we de Israël WhatsApp-service voor ondernemers. Hiermee blijft u eenvoudig en snel op de hoogte van bijvoorbeeld:

 • evenementen en projecten van 'Bouwen met Israël'
 • nieuws over zakendoen met Israël
 • bemoedigingen voor u als ondernemer
 • interviews met leden van de businessclub, om elkaar te inspireren

Aanmelden is heel eenvoudig en kan in twee stappen:

 1. Voeg het nummer 06-4715 6012 toe aan de contacten in uw smartphone (onder de naam Bouwen met Israel)
 2. App 'ONDERNEMERSNIEUWS AAN' naar dit nummer

Afmelden? Dat kan door 'ONDERNEMERSNIEUWS UIT' te appen naar hetzelfde nummer.

Maar... Word ik dan niet overladen door de zoveelste appgroep? Nee, dat zal niet gebeuren! We versturen in principe één appje per week. Bovendien komt u niet in een appgroep terecht, dus u hoeft niet bang te zijn voor allerlei reacties.

Aankomende activiteiten

Regiobijeenkomst

Op donderdag 14 november organiseren we weer een regiobijeenkomst van Bouwen met Israël. Dit keer zijn we te gast bij ons lid Koppert biologische gewasbescherming in Berkel en Rodenrijs. Het event begint om 16.30 uur. Het hele programma maken we binnenkort bekend, maar u kunt zich wel alvast aanmelden! Klik hier om aan te melden.

Landelijke bijeenkomst

Op woensdag 11 september organiseren we het tweede landelijke event van dit jaar en wel op een heel speciale locatie: de Koningshof op Urk! Het event begint om 16.00 uur. Het hele programma maken we binnenkort bekend, maar u kunt zich wel alvast aanmelden! Klik hier om aan te melden.

Solidariteitsreis

Van 8 t/m 13 november reizen we met een groep ondernemers naar Israël om samen de bevolking te bemoedigen. Ga ook mee! Klik hier voor meer info en aanmelden.

Woestijnreis

Januari 2025: Woestijnreis (vanwege de situatie in Israël kan de Woestijnreis die we in 2024 hadden gepland helaas geen doorgang vinden).

Maak kennis met onze leden

Onze businessclub heeft inmiddels meer dan 300 enthousiaste leden, en dat worden er steeds meer! Wie zijn ze en vooral: wat motiveert hen om lid te zijn van 'Bouwen met Israël'?

We gingen bij een aantal van onze leden op bezoek. Maak bijvoorbeeld kennis met Cilla Ezerman, oprichter en eigenaar van Bijstand naar Werk. Met haar unieke en prijswinnende reïntegratieprogramma creëren Cilla en haar team kansen op passend werk voor mensen met een bijstandsuitkering, waardoor iedereen mee kan doen in de maatschappij.

In de video legt Cilla uit waarom ze lid is van onze businessclub!

Maak ook kennis met:

Anne-Carine van der Nat
App, interface, multimedia, play, user, video, web

Bouwen met Israël

Businessclublid Anne-Carine van der Nat: "Bij Bouwen met Israël word je gezien als ondernemer én mens"

Mark van Til Van Til Interieurs
App, interface, multimedia, play, user, video, web

Bouwen met Israël

Businessclublid Mark van Til: "Niet meer dan logisch om als christen iets met Israël te hebben"

Jelle van Veen Dayseaday
App, interface, multimedia, play, user, video, web

Bouwen met Israël

Businessclublid Jelle van Veen: "Mooi om gelijkgestemde ondernemers te ontmoeten"

Theo van de Kamp
App, interface, multimedia, play, user, video, web

Bouwen met Israël

Businessclublid Theo van de Kamp: "Een voorrecht om bij Israël betrokken te zijn"

Willem de Boer Food en Events
App, interface, multimedia, play, user, video, web

Bouwen met Israël

Willem de Boer is lid van onze businessclub: in deze video vertelt hij waarom

Jos Schot
App, interface, multimedia, play, user, video, web

Bouwen met Israël

Op bezoek bij businessclublid Jos Schot van Profielnorm

Paul Jacobs
App, interface, multimedia, play, user, video, web

Bouwen met Israël

Op bezoek bij businessclublid Paul Jacobs van Paul's Pie

Timo Niemeijer
App, interface, multimedia, play, user, video, web

Bouwen met Israël

Op bezoek bij businessclubvoorzitter Timo Niemeijer van Groene Hart Service

Mike en Frank
App, interface, multimedia, play, user, video, web

Bouwen met Israël

Op bezoek bij businessclubleden Mike en Frank van Dutch Blower

Deze projecten steunen we

Bouwen met Israël steunt projecten voor tieners en jongeren in de knel. Samen met onze leden realiseren we mooie dingen om Israël te zegenen. Hieronder vindt u een overzicht van de projecten die we als bouwen met Israël hebben gesteund, die we nu steunen of in de toekomst gaan steunen.

Sdr Bar is het eerste project samen met Hineni waar we als ondernemers de schouders onder hebben gezet. Een prachtige Kaasmakerij voor jongeren in de knel werd gerealiseerd. Op deze unieke plek in de woestijn van Judea konden ze met goede hulp weer hun leven op de rails krijgen. Daar hielp het verzorgen van dieren en het werk met geiten enorm bij. Vele jongeren konden op deze manier “gered” worden van een uitzichtloos bestaan in de slumps van de grote stad.

Bij Hineni mochten we als één van de eerste donoren vanuit Nederland meehelpen om de gaarkeuken van Hineni te realiseren. Vele ouderen konden daardoor geholpen worden met een dagelijkse maaltijd en aandacht. Niet alleen ouderen maar ook jongeren die door de hoge kosten van levensonderhoud in Israël niet rond konden komen en in de knel waren geraakt. Door de goede zorg van Hineni zowel mentaal als materieel konden hun levens een nieuwe richting krijgen.

In de loop van de afgelopen jaren zijn er vele nieuwe projecten toegevoegd. Hieronder treft u er een paar aan. Het project van 2022/2023 is twee nieuwe mobiele woningen voor twintig extra meisjes die in de problemen zijn geraakt en bij de stichting Eden een nieuwe toekomst krijgen.

Bij de selectie van de projecten zijn we altijd geïnteresseerd in input van de ondernemers. Daarom bezoeken we de voortgang van de projecten en kunnen we bijsturen en onze expertise gebruiken om projecten te realiseren.

Project Eden

In kibboets Carmya ten zuiden van Ashkelon realiseerden we twee verkoopwagens, zodat meisjes die in de prostitutie terecht zijn gekomen of misbruikt...

Hineni

We droegen bij voor apparatuur om te koelen in het humanitaire restaurant in Jeruzalem en jongeren die in de omgeving van Gaza...

Yedidim

Al jaren ondersteunt Bouwen met Israël de Stichting Yedidim. Wat doet en is Yedidim? De naam Yedidim betekent “Vrienden” en dat geeft...

Jaffa Instituut

Het realiseren van een smart room in Beth Shemesh waar de scholieren die in het Internaat verblijven, omdat ze wegens moeilijke omstandigheden...

Joods Agentschap

Een buitensportveld met apparatuur in Carmiel, voor nieuwe jonge immigranten die hun schoolopleiding in Israël gaan doen terwijl hun ouders nog in...

Jerusalem Foundation

Nieuw: scoutinggebouw in Jeruzalem in samenwerking met de Jerusalem Foundation en de gemeente Jeruzalem. Het is speciaal voor jongeren in de knel...

Sde Bar

We droegen bij voor een kaasmakerij en kleine geitenfokkerij voor jongeren die volledig ontspoord zijn, om in de woestijn onder goede begeleiding...

Joods Agentschap

We droegen bij voor het Youth Futures programma: het realiseren van de inrichting en programma van speciale ruimte voor kinderen in Sderot...

Yeddidim

Een maatjesproject dat georganiseerd wordt in heel Israël om scholieren die goed mee kunnen komen op school in te schakelen voor leerlingen...

Timo Groene Hart

"We worden in de Bijbel opgeroepen om Israël te helpen met praktische zaken. Als 'Bouwen met Israël' willen we ons steentje bijdragen."

Timo Niemeijer, eigenaar Groene Hart Service en voorzitter businessclub

Cilla

"Samen bereik je meer dan alleen. Dat is de reden dat ik wil bijdragen aan dit mooie initiatief."

Cilla Ezerman-Solinger, Bijstand naar Werk B.V.
Kopie van Zonder titel () 0

"De Bijbelse profetieën worden vandaag in Israel vervuld. Dat maakt een bezoek aan Israël voor mij zo realistisch!"

Willem de Boer, eigenaar Willem de Boer Food & Events
Kopie van Zonder titel ()

"Ik geloof in de God van Israel, en in Jezus als de Koning van Israël. Het gaat immers om onze oudste broer."

Mike Verhagen, Dutch Blower