Livestream gemist

Heeft u een uitzending gemist, of wilt u een lezing graag terugluisteren? Hier vindt u alle video's van de afgelopen maand. Een oudere video terugkijken? Ga dan naar ons YouTube-kanaal.

dr. Piet van Midden • Hoe lezen een dominee en een rabbijn de Bijbel?

Stel: een rabbijn en een dominee zouden allebei een preek geven over een Psalm. Dan is de kans groot dat daar twee totaal verschillende preken uit zouden komen. De Joodse traditie bevat een schat aan wijsheid en interpretatie die wij als christenen vaak helemaal niet kennen. In deze uitzending gaat dr. Piet van Midden verschillende van deze interpretaties en zienswijzen bij langs aan de hand van een paar concrete Bijbelteksten. Laat u verrassen!

dr. Piet van Midden is universitair docent Hebreeuws in Tilburg, predikant in de PKN en voorzitter van het OJEC

uitgezonden op maandag 2 oktober

ds. Henk Poot • Wat moet een christen met Israël?

In deze uitzending gaat ds. Poot in op de vraag wat je als christen nou eigenlijk met Israël moet. Een breed scala aan onderwerpen komt voorbij: de geschiedenis van Israël en de kerk, de geschiedenis van Gods zorg voor Zijn volk en hoe we als christenen een gepaste houding kunnen aannemen ten opzichte van Israël. Een belangrijke boodschap, zo vlak voor Israëlzondag.

ds. Henk Poot is spreker van Christenen voor Israël

uitgezonden op vrijdag 29 september

ds. Willem J.J. Glashouwer • Israël en de opmars van de antichrist

De antichrist. Daar wordt veel over gezegd en geschreven. In deze uitzending gaat dominee Glashouwer in op Israël in relatie tot de antichrist. De onrust in Israël, heeft dat iets met de antichrist te maken? Wat zijn ontwikkelingen in de wereld die we kunnen herkennen als het gaat om de komst van de antichrist?

ds. Willem J.J. Glashouwer is spreker van Christenen voor Israël

uitgezonden op maandag 25 september

Andrew Tucker • Hervormingen, conflict en internationaal recht

In dit gesprek horen we van Andrew Tucker over de huidige stand van zaken in het land Israël. Waarom is er zo veel discussie rondom de hervormingen van de regering? Wat zijn de ontwikkelingen in Judea en Samaria? En wat zijn de zaken die spelen in de VN rondom Israël? Dat en meer in deze uitzending!

Andrew Tucker is jurist en directeur van The Hague Initiative for International Cooperation (thinc.)

uitgezonden op vrijdag 22 september

ds. Gerard Krol • Waagstuk in de nacht (Ruth deel 2)

In deze studie spreekt Gerard over Ruth hoofdstuk drie en vier. Het is een vervolg op zijn eerdere lezing. In dit gedeelte lezen we onder andere over de dappere stap van Ruth in de nacht.

ds. Gerard Krol is spreker en bestuurslid van Christenen voor Israël

uitgezonden op maandag 18 september

ds. Oscar Lohuis • Geen Evangelie zonder Israël

Sommige mensen denken dat je van het evangelie afdwaalt als je zegt dat Israël nog steeds Gods volk is. Het hebben van een zogenaamde Israël-visie wordt dan als verdacht en onbijbels gezien. ‘Wij blijven liever bij het Evangelie van Jezus Christus’, wordt er dan gezegd. Als we de Bijbel goed lezen, dan zien we echter dat Gods toekomst voor Israël juist alles met het Evangelie te maken heeft. We gaan het Evangelie juist beter begrijpen wanneer we zicht krijgen op Gods bijzondere plan met Israël!

ds. Oscar Lohuis is spreker van Christenen voor Israël

ds. Kees van Velzen • Wat we van het Joodse volk kunnen leren als alles tegenzit

Er is geen volk ter wereld dat zo gediscrimineerd en vervolgd is als het Joodse volk. Hoe komt dat en wat kunnen wij daarvan leren?

ds. Kees van Velzen is spreker van Christenen voor Israël

uitgezonden op maandag 11 september

prof. dr. Willem J. Ouweneel • Alija: opgaan naar het land, toen en nu

In deze uitzending gaat prof. dr. Willem J. Ouweneel het hebben over alija, de remigratie (letterlijk ‘het opgaan’) van het volk Israël naar het aloude Beloofde Land. De aartsvaders ‘gingen' al ‘op' naar het land en in de eindtijd gebeurt dat weer. Want het land Israël en het volk Israël horen voor altijd bij elkaar.

prof. dr. Willem J. Ouweneel is o.a. theoloog en auteur

uitgezonden op vrijdag 8 september

ds. Gerard Krol • Ruth, een vreemdeling in Israël (deel 1)

Het boek Ruth is een welbekend verhaal uit de Bijbel. In deze uitzending gaat ds. Gerard Krol in op het boek en ontdekken we hoe de Torah centraal staat in het boek Ruth. Ook deelt ds. Krol een aantal leuke inzichten uit het Hebreeuws.

ds. Gerard Krol is spreker en bestuurslid van Christenen voor Israël

uitgezonden op maandag 4 september

Frank van Oordt • Het herstel van Israël en de terugkomst van de Heere Jezus

De terugkeer van het Joodse volk naar het land Israël is hèt bewijs dat de terugkomst van de Heere Jezus dichtbij is. In de Bijbel zijn vele plaatsen die hiervan getuigen. We kijken naar een aantal van die plaatsen.

uitgezonden op vrijdag 1 september