Livestream gemist

Van maandag t/m zaterdag volgt u bij ons om 19.30 uur een nieuwe uitzending. Heeft u een uitzending gemist, of wilt u een lezing graag terugluisteren? Hier vindt u alle video's van de afgelopen week. Een oudere video terugkijken? Ga dan naar ons YouTube-kanaal.

ds. Oscar Lohuis over 'Hoe Israël je verwachtingsvol maakt'

Tweeduizend jaar geleden begon het Evangelie zich vanuit Israël te verspreiden onder de volken. In onze tijd trekken mensen uit alle volken naar Jeruzalem, om met eigen ogen de stad te zien waar de belangrijkste gebeurtenissen uit de heilsgeschiedenis afspeelden. Maar terwijl je daar loopt voel je dat er nog grote dingen staan te gebeuren. Veel profetieën die over de wederkomst van de Heere Jezus te maken hebben houden dan ook direct verband met Israël, het Joodse volk en Jeruzalem. De vraag is zelfs: kun je wel om Israël heen als je Jezus verwacht?

uitgezonden op donderdag 21 januari

André Diepenbroek over 'De Israëlboycot, antizionisme en antisemitisme'

De afkorting BDS staat voor Boycot, Desinvestering en Sancties tegen de staat Israël. Voordat corona alle aandacht ging opeisen, was BDS een veelvuldig terugkerend begrip. Toch is niet altijd helemaal helder waarvoor dit netwerk van organisaties in het leven is geroepen. Het lijkt een nobel doel na te streven: door middel van boycot Israël dwingen 'de bezetting' te beëindigen. Maar gaat de Israëlboycot daarover? Of is het antizionisme? En heeft dat niet een verbinding met antisemitisme? Een reis door een donkere en actuele tunnel...

uitgezonden op woensdag 20 januari

dr. M.J. Paul over 'De archeologische geschiedenis van Jeruzalem'

Hoe zag Jeruzalem er in de tijd van David uit? Waar bouwde hij zijn paleis? Hoe oud zijn de muren van Jeruzalem? Hoe zit het met de watertunnels van Hizkia en waar hebben de Romeinen de tempelschatten gelaten? Over de tempel gesproken: een goudschat uit de zevende eeuw wijst waarschijnlijk op een poging de tempel te herbouwen... Ga mee op een ontdekkingstocht door de geschiedenis van de eeuwige stad.

uitgezonden op dinsdag 19 januari

dr. P.J. van Midden over 'Waarom Bijbelverhalen niet los verkrijgbaar zijn'

Bijbelverhalen zijn soms om van te smullen. Bijvoorbeeld het verhaal over Ruth en Boaz. Of Jona. De meeste Bijbelverhalen staan in een verband, in een lijn. Dat wil zeggen: met verschillende verhalen wordt een groter verhaal verteld. Bijvoorbeeld Genesis 2-11. En van Genesis 12-36. En niet te vergeten: van Jozef. En al die verhalen bij elkaar vormen het grote Verhaal van God met de mensen. Het zijn kralen aan een ketting. Deze kralen zijn niet los verkrijgbaar. We proberen een paar van die Bijbelse lijnen op te sporen, waardoor we ook ontdekken hoeveel humor en passie er in zit. Doe mee aan een uurtje spoorzoeken en sta versteld van hoeveel je vindt.

uitgezonden op maandag 18 januari

Online verootmoedigingsbijeenkomst

Het verlangen van Karel van Oordt toen hij Christenen voor Israël oprichtte, was om in elke gemeente een bidder voor Israël te hebben: “En het gebed van die mensen zal Israël én de kerk tot zegen zijn". In navolging van Israël, dat rond Rosh Hashana het jaar begonnen is met verootmoediging, willen wij daar dit jaar ook mee beginnen.

De bijeenkomst bestaat uit vijf thema's, die elk bestaan uit een korte uitleg, een Bijbelgedeelte, muziek en een gebed. De thema's worden ingeleid door ds. Henk Poot, ds. Frank Heikoop, Frank van Oordt, ds. Kees Kant en Pieter van Oordt.

uitgezonden op zaterdag 16 januari

Peter Pellemans over 'Israël in de finale van de geschiedenis'

De tijd spoedt zich naar de ontknoping van de tijd en de volgende fase van Gods reddingsplan is in zicht. De zomer, waar Jezus van spreekt in Mattheüs 24 staat op het punt van aanbreken. Israël zal dan tot zegen zijn voor heel de wereld, nog veel meer dan zij dat nu al zijn. Hoe zal dit eruit zien en welke tekenen zien we daar nu al van terug?

uitgezonden op vrijdag 15 januari

Marianne Glashouwer over 'Kleng, kleng, kleng en de Ritchie Boys'

Binnenkort is er weer de officiële herdenking van de bevrijding van Auschwitz: de internationale Holocaustherdenkingsdag. Opdat wij nooit meer zouden vergeten. Talloos zijn de verhalen over het lijden van het Joodse volk in de Tweede Wereldoorlog. Eén daarvan heb ik genoemd 'Kleng, kleng, kleng' en gaat over het kindermonument in Berlijn: kleine rondjes van ijzer met kindergezichtjes. Je moet er overheen lopen en dan maakt het een angstaanjagend geluid: het gehuil van de kinderen. Maar er zijn ook voorbeelden van Joden die zich inzetten om de overwinning te behalen, zoals de Ritchie Boys deden.

uitgezonden op donderdag 14 januari

ds. Wim ten Voorde over 'Psalm 2: Gods plan in een notendop'

Psalm 2 zou je kunnen zien als een samenvatting van Gods plan: van Genesis tot aan de wederkomst van de Heere Jezus. Welke lijnen lopen er allemaal door deze Psalm?

uitgezonden op woensdag 13 januari

ds. Henk Poot over Jozef - deel 1: verkocht

Jozef is de uitverkoren zoon van zijn vader. Maar dat stuit op weerstand, zeker als hij bijzondere dromen droomt. In deze eerste van drie lezingen zien we in Jozefs leven al een heenwijzing naar Jezus.

uitgezonden op dinsdag 12 januari

Andrew Tucker over 'Joden, de Holocaust en de moderne mensenrechtenbeweging'

Israël wordt telkens veroordeeld als schender van mensenrechten. Israëlische leiders worden mogelijk bij het Internationaal Strafhof aangeklaagd vanwege oorlogsmisdaden. Hoe komt het dat het internationaal recht een wapen tegen Israël is geworden? Welke rol hebben de Holocaust, de kerk en Joden zelf hierin gespeeld? Wat ging er mis, en waarom? Een reis door de twintigste eeuw.

uitgezonden op maandag 11 januari

drs. Bas Belder over 'Joden- en Israëlhaat op Europese scholen: een urgent probleem'

Het komt de laatste tijd steeds meer aan de oppervlakte op scholen in Europa: haat tegen alles wat met Joden en Israël te maken heeft. Zijn dit slechts incidenten, of is er meer aan de hand? Drs. Bas Belder deed uitgebreid onderzoek naar deze ontwikkeling en deelt zijn conclusies.

uitgezonden op vrijdag 8 januari

dr. Matthijs de Blois over 'De torenbouw van Babel - een waarschuwing voor deze tijd'

'De mensheid leert het nooit'. Dat kun je denken als na de verwoestende zondvloed de mens een kans krijgt om opnieuw te beginnen. Al in Genesis 11 lezen we echter dat het wéér helemaal mis gaat. Dit patroon zien we de hele wereldgeschiedenis terugkomen. Een actueel voorbeeld is de behandeling van de staat Israël, die drie jaar na de Tweede Wereldoorlog ontstond - een tijd waarin de wereld over Jodenhaat zei: 'Dit nooit weer'. Nu, 75 jaar later, is de Joodse staat het mikpunt van wereldwijde haat, spot en veroordelingen. Wat heeft de geschiedenis van de toren van Babel ons voor vandaag te zeggen?

uitgezonden op donderdag 7 januari

Otto de Bruijne over 'Over Joodse goedheid gesproken'

We leven in een tijd die om grote keuzes vraagt. Denk aan politiek, economie en milieu. Maar ook aan relaties, samenleving en cultuur. Bestaat er een Joodse moraal waar iedereen wat aan heeft?

uitgezonden op woensdag 6 januari

prof. dr. Willem J. Ouweneel over 'De zegen van Jakob'

De zegen die de aartsvader Jakob over zijn zonen uitsprak, hebben uitdrukkelijk betrekking op de 'laatste dagen', en dus op de eindtijd en het aanstaande Messiaanse rijk. Daarom zijn de bijzonder actueel en interessant! Het komt goed met Israël én met de 'de wereld'.

uitgezonden op dinsdag 5 januari

ds. Willem J.J. Glashouwer over 'De heilsgeschiedenis in zakformaat'

Hoe ziet de toekomst eruit? Dat vragen veel mensen zich in het nieuwe jaar af. Is daar iets zinnigs over te zeggen? Horoscopen, waarzeggers, mediums van allerlei aard en soort doen hun uiterste best. Nostradamus wordt zelfs hier en daar weer eens uit de kast gehaald. Valt er wel iets betrouwbaars te zeggen over de toekomst? De toekomst in vogelvlucht? In zakformaat?

Daarover spreekt ds. Willem J. J. Glashouwer in de eerste livestream uitzending van het nieuwe Jaar onzes Heeren 2021. Opnieuw een jaar dichter bij Zijn Komst in Heerlijkheid en bij Zijn Shalom wereldwijd.

uitgezonden op maandag 4 januari

Oud & Nieuw vieren met Christenen voor Israël!

Oud en nieuw zal dit jaar anders zijn dan normaal. Geen vuurwerk, en weinig of misschien wel geen bezoek. Daarom zendt Christenen voor Israël op oudejaarsavond een gezellige, informatieve en bemoeidigende oud & nieuw-show uit van maar liefst bijna 2,5 uur! Met interviews, een spel, muziek, overdenkingen en nog veel meer!

uitgezonden op oudjaarsavond & nieuwjaarsdag