Livestream gemist

Van maandag t/m zaterdag volgt u bij ons om 19.30 uur een nieuwe uitzending. Heeft u een uitzending gemist, of wilt u een lezing graag terugluisteren? Hier vindt u alle video's van de afgelopen week. Een oudere video terugkijken? Ga dan naar ons YouTube-kanaal.

'Bijbel & Business' - speciale livestream van de businessclub 'Bouwen met Israël'

Steeds meer ondernemers worden lid van 'Bouwen met Israël', de businessclub van Christenen voor Israël. Maar wat houdt deze businessclub in en wat doen ze voor Israël?

Wat kunt u verwachten?
  • overdenking van ds. Oscar Lohuis;
  • diverse interviews met studiogasten;
  • opperrabbijn Binyomin Jacobs bespreekt het onderwerp 'zakendoen vanuit Joods oogpunt';
  • digitale bezoekjes bij leden van de businessclub;
  • en nog meer!

Klik hier voor meer info over onze businessclub.

uitgezonden op donderdag 26 november

Jaap Bönker over 'Bijbelse voorwerpen en hun betekenis'

Tijdens de reizen die Jaap Bönker maakte naar Israël en het Midden-Oosten ontstond een bijzondere hobby: het verzamelen van voorwerpen die in de Bijbel genoemd worden. Aan de hand van deze voorwerpen neemt Jaap u mee op een reis door de wereld van de Bijbel. Als een echte verhalenverteller brengt hij u terug in de tijd van Abraham en vertelt hij over het leven, de gebruiken en de gewoonten van toen. Én over de wijsheid die hierin opgesloten ligt voor het leven nu.

uitgezonden op woensdag 25 november

ds. Wim ten Voorde over 'Hoop, zelfs in ballingschap'

Ezechiël: profeet voor de ballingen, die door God wordt onderwezen. Wat is de oorzaak van de ballingschap? Is er nog een toekomst? Is er nog hoop? Ja, dat is er! Ondanks de zonden en het verlaten van de God van Israël, denkt Hij aan Zijn verbond (Genesis 17:1 t/m 8). Zijn Naam is verbonden aan Zijn verbond. Daarom laat God in Zijn genade Zijn plan voor Israël zien. Zo is er hoop, zelfs in ballingschap!

uitgezonden op dinsdag 24 november

Otto de Bruijne over 'Over Joodse wijsheid gesproken'

Wijsheid (in Bijbels-Hebreeuws: 'chochma') in de zin van kennis, inzicht en verstand is alle mensen als beelddragers van God gegeven (Genesis 1:26; Psalm 8). Bestaat er dan zoiets als Joodse wijsheid? Waarheid is toch niet Joods... Waarheid is waarheid! Wat is dan Joodse wijsheid?

uitgezonden op maandag 23 november

Ruben Ridderhof over 'Het Koninkrijk van God'

Het Koninkrijk van God wordt in de kerk vaak verkeerd uitgelegd. Wat heeft het Koninkrijk van God met Israël te maken? Welke rol speelt de Messias en wat is onze plek daarin als christenen? Ruben Ridderhof legt het uit in aflevering 8 van onze webserie 'Verbonden met Israël'.

uitgezonden op zaterdag 21 november

Ds. Henk Poot over 'Zefanja: hoop voor de toekomst'

De woorden van de profeet Zefanja klinken op de drempel van de Babylonische ballingschap, maar ze geven ook een geweldige boodschap voor de toekomst. We proeven op bijzondere wijze iets van het hart van God.

uitgezonden op donderdag 19 november

Ds. Willem J.J. Glashouwer over 'De Abraham Akkoorden in profetisch perspectief'

Onlangs sloot Israël vrede met diverse Arabische landen, iets wat veel mensen nooit voor mogelijk hebben gehouden. De vraag is dan ook: hoe moeten we deze 'Abraham Akkoorden' zien in het licht van Bijbelse profetieën?

uitgezonden op woensdag 18 november

Online concert met Christian Verwoerd

Een heel bijzondere livestream: een concert met Christian Verwoerd & band! Naast bekende meezingers speelt Christian prachtige Israëlische muziek. Bert Noteboom verzorgt een overdenking over het thema 'Gods trouw aan Israël, ook aan ons' en er zitten nog meer verrassingen in het programma. Kijken en genieten dus!

Deze livestream werd verzorgd door Isreality, de jongerenorganisatie van Christenen voor Israël. Uitgezonden op dinsdag 17 november.

Dr. P.J. van Midden over 'Hebreeuws: de leukste taal die er is'

Het Oude Testament is voor het allergrootste deel geschreven in het Hebreeuws, één van de talen (beter: dialecten) die in Kanaän werd gesproken. In de Bijbel wordt Hebreeuws ‘Judees’ genoemd. Dat duidt op de omgeving van Jeruzalem. In het noorden was het dialect weer net een beetje anders. Onder leiding van dr. P.J. van Midden, universitair docent Hebreeuws aan de Universiteit van Tilburg, maken we kennis met Hebreeuws: de letters, losse woorden die ook in het Grieks en zelfs in het Nederlands zijn terechtgekomen, maar ook met zinnen. Want de Bijbel heeft een bijzondere zinsbouw, die lastig is voor vertalers om goed weer te geven. En we besluiten deze clinic met een aantal woorden dat via het Jiddisch in Nederland bekend is geworden. Wist u bijvoorbeeld dat afpeigeren een Hebreeuws woord is? En je gedeisd houden, kende u die? Kortom: u kent al een heleboel Hebreeuwse woorden, en uw letters lijken vaak op Hebreeuwse. Als je het maar even ziet!

uitgezonden op maandag 16 november

Ds. Henk Poot over 'Terugkeer uit de Diaspora'

Kajafas profeteerde dat één man moest sterven, om de verloren kinderen van God bijeen te brengen. Wat betekent dat? Wie zijn die verloren kinderen dan? Ds. Henk Poot legt uit wat hij ontdekte in deze Bijbeltekst.

uitgezonden op zaterdag 14 november

ds. C.P. de Boer over 'Waarom schuld belijden na 75 jaar nog belangrijk is'

Komende zondag, 15 november, wordt in veel Nederlandse kerken uitgesproken dat ze nalatig zijn geweest in het opkomen voor de Joodse gemeenschap tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ds. C.P. de Boer is woordvoerder van de werkgroep die de verklaring voor deze 'zondag van schuldbelijdenis en verootmoediging' opstelde. Hij legt uit waarom deze verklaring 75 jaar na de Holocaust nog nodig is, en hoe tot de inhoud van de verklaring is gekomen.

uitgezonden op vrijdag 13 november

ds. Gerard Krol over 'De tempel in Gods plan'

De tempel is niet alleen een gebouw. Het is een teken van Gods nabijheid: Hij wil bij de mensen wonen. Bovendien is er door heel de Bijbel heen een lijn te trekken waarbij de tempel een rol speelt.

uitgezonden op woensdag 11 november

prof. dr. Willem J. Ouweneel over 'De geestelijke machten achter en rondom Israël'

Kijk niet naar Turkije of Iran als je de grootste vijanden van Israël wilt leren kennen! De Bijbel geeft ons af en toe een treffend inkijkje in de wereld achter de strijd van en rondom Israël: van de draak van Egypte (Jesaja 51:9) tot de draak achter de Westerse grootmachten (Openbaring 12:9). Het gaat die draak ten diepste niet eens om Israël, maar... om het Lam! En als het Lam wint, dan wint Israël ook!

uitgezonden op dinsdag 10 november

thema-uitzending over de Kristallnacht

In de nacht van 9 op 10 november 1938 vond in heel Duitsland een door de nazi's georganiseerde aanval op het Joodse leven plaats: de Kristallnacht. Auteur Klaas de Jong geeft een korte introductie op het onderwerp, en legt uit hoe Nederland reageerde op deze verschrikkelijke gebeurtenis. Daarna gaan we in gesprek met Wolfgang Kotek, die als Joods jongetje de Kristallnacht meemaakte in zijn toenmalige woonplaats Wuppertal. 

uitgezonden op maandag 9 november

Ds. Willem J.J. Glashouwer over 'Alles draait om Jeruzalem'
Alles draait om Jeruzalem, en zal er steeds meer om draaien. God zal Zijn naam er laten wonen, maar dat wordt betwist. In politiek en media is Jeruzalem een heet hangijzer. Wat is de rol van Jeruzalem: vroeger, vandaag en in de eindtijd? Ds. Willem J.J. Glashouwer legt het uit.

uitgezonden op zaterdag 7 november

ds. Henk Poot over 'Van achter naar voren - zo lees je de Romeinenbrief'

Wat is het hoogtepunt van Paulus' brief aan de Romeinen? Dat we rechtvaardig worden door het geloof? Of misschien de boodschap over Israël die we lezen in de hoofdstukken 9 t/m 11? Of... Net dat stukje waar we amper aandacht voor hebben? Je komt tot verrassende inzichten als je de brief van achter naar voren leest...

uitgezonden op donderdag 5 november