Sluiten

Zoeken.

Wie één leven redt, redt de hele wereld

Door Joanne Nihom - 

17 februari 2023

PHOTO-2023-02-15-11-06-20

Netanyahu groet de Israëlische delegatie van de levensreddende operatie in Turkije.

De aardbevingen in Turkije en Syrië zijn letterlijk en figuurlijk shockend. De beelden zijn huiveringwekkend eng en angstig.

de Staat paraat

Zoals het al jaren en jaren bij vreselijke rampen in de wereld het geval is, is Israël vrijwel altijd als eerste paraat en aanwezig op de plek des onheils. Ook deze keer. Het vervult me altijd met enorme trots om te bedenken waar Israël toe in staat is. Ook al komt dat, helaas, helaas, door de enorme ervaring van aanslagen en oorlogen in het land en de gevolgen daarvan. Ongeacht achtergrond of religie, Israël helpt iedereen, ook een land waar de band ‘niet heel hecht’ mee is. Mensen in nood, waar ook ter wereld, worden geholpen.

Zeker tien paramedici van Mageen David Adom (MDA) zijn dagen en dagen, samen met vele andere hulpverleners zoals van het Israëlische leger, bezig geweest nog levende mensen onder de enorme puinhopen te vinden. Uitputtend werk, zowel lichamelijk als geestelijk.

Wie één leven redt, redt de hele wereld. Deze Joodse wijsheid wordt door de vrijwillige en professionele hulpverleners MDA in Israël dagelijks in de praktijk gebracht: 24/7 staan ze klaar om in actie te komen.

Hier een aantal filmpjes van MDA mensen in Turkije tijdens hun werkzaamheden.

Dank voor de operatie

Na de indrukwekkende levensreddende operatie en het zware werk waarbij zeventien Turkse burgers werden gered vanuit de ellende, keerde de uitgeputte Israëlische delegatie, inclusief de MDA mensen, een paar dagen geleden terug in Israël. Ze werden begroet door Premier Bibi Netanyahu, en een aantal andere hoogwaardigheidsbekleders.

De Nederlandse vriendenstichting van MDA steunt dit levensreddende werk. Voor meer informatie kunt u terecht op www.mda-nederland.nl

joannenihom-cirkel

De auteur

Joanne Nihom

Onze journaliste Joanne Nihom woont al enige jaren in Israël. “Israël is voor mij thuiskomen, onderdeel zijn van een ongelofelijke uitdaging. Israël is voor mij het land, de zee, de...

Doneren
Abonneren
Agenda