Sluiten

Zoeken.

Waarom Palestijnen de voorkeur geven aan werken in Israël

Door Khaled Abu Toameh - 

21 januari 2022

Palestijnen werk

Duizenden Palestijnen kwamen samen om een werkvergunning te krijgen om in Israël te werken.

Het feit dat een groot aantal Palestijnen wanhopig proberen om in Israël te werken, is een teken van het falen van Hamas en de Palestijnse Autoriteit om de levensomstandigheden van hun volk te verbeteren. Dit ondanks de enorme sommen geld die zij ontvangen uit verschillende bronnen, waaronder de Verenigde Staten, de Europese Unie en de Verenigde Naties.

Palestijnen in de door Hamas bestuurde Gazastrook zijn opgewonden. De Israëlische autoriteiten hebben besloten om duizenden van hen toe te staan om in Israël te werken. Het nieuws over het Israëlische besluit verspreidde zich als een lopend vuurtje. Met als gevolg dat tienduizenden Palestijnen samenkwamen bij de kantoren van de Kamers van Koophandel in de hele Gazastrook in de hoop een vergunning te krijgen om in Israël te werken.

De scènes van Palestijnen die zich verdringen om een vergunning te krijgen om in Israël te werken, hebben veel Palestijnen en Arabieren woedend gemaakt en in verlegenheid gebracht. Dit omdat velen van hen van mening zijn dat de Palestijnse leiders niet genoeg doen om een einde te maken aan het lijden van de Palestijnen.

Het feit dat een groot aantal Palestijnen wanhopig op zoek is naar werk in Israël is een teken van het falen van Hamas en de Palestijnse Autoriteit om de levensomstandigheden van hun volk te verbeteren. Dit ondanks de enorme sommen geld die zij ontvangen uit verschillende bronnen, waaronder de Verenigde Staten, de Europese Unie en de Verenigde Naties.

In plaats van te investeren in haar bevolking, geeft Hamas miljoenen dollars uit aan de bewapening en opleiding van hun militaire groep.

In plaats van jongeren en universitair geschoolden kansen op werk te bieden, heeft Hamas, een zijtak van de Moslimbroederschap, zich beziggehouden met het verzamelen en vervaardigen van wapens en het graven van tunnels om Israël aan te vallen. In plaats van scholen, ziekenhuizen en industriële zones te bouwen, investeert Hamas miljoenen dollars in de bewapening en opleiding van hun militaire groep, Izaddin al-Qassam. Hamas geeft liever geld uit aan elke Palestijn die bereid is zich aan te sluiten bij de jihad (heilige oorlog) tegen Israël dan aan een werkloze universitair afgestudeerde in de Gazastrook.

Hamas heeft er geen probleem mee om Palestijnen te laten werken in de "zionistische entiteit" zolang haar leiders genieten van een luxueus leven in Qatar.

Lees het hele artikel via de website van Gatestone Institute.

Theo and Khaled Abu Toameh

De auteur

Khaled Abu Toameh

Khaled Abu Toameh is een Arabisch-Israëlische journalist.

Doneren
Abonneren
Agenda