Sluiten

Zoeken.

Verklaring van verbondenheid met Israël

Door Christenen voor Israël - 

23 mei 2023

verklaring van verbondenheid - foto 2

Op 14 mei 1948 tekende David Ben Goerion, toen voorzitter van het Joods Agentschap met 36 anderen de onafhankelijkheidsverklaring van Israël. Het begin van de Staat. Precies 75 jaar later was Christenen voor Israël met vertegenwoordigers van de 42 landen waar we een afdeling hebben in het gebouw van het Joods Agentschap. Daar tekende onze directeur Frank van Oordt op hetzelfde tijdstip, samen met Doron Almog, de huidige voorzitter van het Joods Agentschap een verklaring, waarin we onze verbondenheid met de staat Israël uitspreken.

De ondertekende verklaring van verbondenheid met de staat Israël:

Nederlandse vertaling

Wij herbevestigen onze betrokkenheid bij de Staat Israël op de 75e verjaardag van Israël. Geïnspireerd door de Onafhankelijkheidsverklaring houden wij vast aan onze kernwaarden, dezelfde waarden die hebben geleid tot de oprichting van de staat Israël:

  1. Wij, christenen en Joden, zullen onze toewijding aan de Joodse staat verdiepen door ons te verbinden met elkaar en met Israël, waardoor de eenheid tussen het Joodse volk en zijn christelijke vrienden wordt versterkt.
  2. Wij koesteren de voortgezette historische missie van Aliyah (immigratie) van nieuwe Olim (immigranten) naar Israël en hen te verbinden met de Israëlische samenleving om daarmee de kracht en de toekomst van het land te ontwikkelen.
  3. Wij bewonderen de toewijding van Israëls jongere generaties om samen met het wereldwijde Jodendom en de christelijke vrienden van Israël aan de toekomst van Israël te bouwen.
  4. Wij zullen de waarden van wederzijdse verantwoordelijkheid en eenheid voor het Joodse volk koesteren en de vriendschapsbanden van Joden en christenen met Israël versterken. Wij zullen dit doen door vanuit ons hart samen te werken.

Ons vertrouwen stellend in de "Rots van Israël", zetten wij onze handtekeningen onder deze proclamatie die op 14 mei 2023 in het Joodse thuisland, in de stad Jeruzalem, is opgesteld.

Generaal-majoor (Res) Doron Almog
uitvoerend voorzitter
het Joods Agentschap voor Israël

Frank van Oordt
directeur
Christenen voor Israël

Roger van Oordt
honorair consul
de staat Israël

Een aantal foto's die tijdens de bijeenkomst gemaakt werden:

Favicon CVI

De auteur

Christenen voor Israël

Doneren
Abonneren
Agenda