Sluiten

Zoeken.

Nieuws uit Israël

Terug naar overzicht

Tegen deze monsters strijdt Israël

Door Yochanan Visser - 

1 november 2023

Bloedbas Hamas details gruweldaden

Een slaapkamer in kibboets Be'eri, waar Hamas-terroristen inwoners hebben vermoord, onthoofd en verbrand. Foto: Omer Fichman/Flash90

Het is nu 3,5 week na het begin van wat in Israël over het algemeen wordt aangeduid als de Simchat Thora-oorlog. Een oorlog die begon op deze Joodse feestdag nadat de Palestijnse terreurorganisatie Hamas een bloedige invasie uitvoerde in het zuiden van Israël en daarbij gruwelijke misdaden tegen de menselijkheid pleegde.

Waarschuwing: dit artikel bevat gruwelijke details

In dit artikel geeft onze correspondent in Israël, Yochanan Visser, gruwelijke details van de aanslag van Hamas op 7 oktober.

Het is nu 3,5 week na het begin van wat in Israël over het algemeen wordt aangeduid als de Simchat Thora-oorlog. Een oorlog die begon op deze Joodse feestdag nadat de Palestijnse terreurorganisatie Hamas een bloedige invasie uitvoerde in het zuiden van Israël en daarbij gruwelijke misdaden tegen de menselijkheid pleegde.

Hoe gruwelijk het daadwerkelijk was, weet alleen een select gezelschap dat bestaat uit hulpverleners, IDF militairen, overheidsofficials en journalisten, maar ook de Amerikaanse president Joe Biden en andere leiders van Westerse landen.

Bidens ongekende reactie op wat er op zeven oktober 2023 in Israël gebeurde en wat hij daarna deed om het land te helpen, kan gerust uniek worden genoemd. Het had duidelijk te maken met wat hem werd getoond over Hamas’ gruweldaden in Zuid-Israël.

Tot nu toe zijn journalisten, inclusief mijzelf, terughoudend geweest in de berichtgeving over de horror die Hamas veroorzaakte in Zuid-Israël. De vergelijking met de daden van de Einsatzgruppen van Hitlers SS en met die van Daesh (ISIS) leken terecht, maar Hamas ging verder. Deash onthoofde geen baby’s en de SS’ers verkrachtten geen dode vrouwen, zoals Hamas wél deed op 7 oktober in Zuid-Israël.

De enige twee organisaties die tot nu toe foto’s en video’s publiceerden van Hamas onvoorstelbare wreedheden zijn MEMRI, the Middle East Media Research Institute, en de ad hoc groep South First Responders, die op Telegram documenteert wat men aantrof in plaatsen zoals Kibboets Be’eri en Kfar Aza.

In dit artikel zal ik met toestemming van de leiding van Christenen voor Israël onthullingen doen die tot nu toe niet in de internationale media verschenen. Uiteindelijk is het zo dat ook de geallieerden tijdens de verovering van Polen en Duitsland de pers lieten documenteren en publiceren over de horrors die men aantrof in concentratiekampen zoals Bergen Belsen.

Waarschuwing: de volgende tekst bevat afschuwelijke details over de horrordaden van Hamas.

Gruwelijke voorbeelden

Op het Telegram kanaal van de South First Responders is een video te zien waarin te zien is hoe een Hamas-terrorist een Israëlische man door het hoofd schoot in zijn stilstaande auto. De terrorist trok vervolgens het dode lichaam van de man half uit de auto en ontgrendelde de handrem van het voertuig. De auto begon daarop langzaam te rijden en reed over een trottoir en verpletterde daarbij het lichaam van de bestuurder.

Verband en onthoofd

In een andere video zijn de verbrande lichamen te zien van een man en zijn dochter die elkaar omhelsden terwijl hun lichamen met ijzerdraad aan elkaar waren gebonden.

In een video die Israëls VN-ambassadeur Gilad Erdan vertoonde aan de leden van de VN Veiligheidsraad, is te zien hoe een Hamas terrorist met een spade een nog levende Thaise gastarbeider onthoofd.

Een foto die blijkbaar werd gemaakt door een lid van de religieuze hulporganisatie ZAKA, die zorgt voor de dode lichamen van slachtoffers van terreur, is het verbrande hoofd van een Israëlische vrouw te zien die ook werd onthoofd door Hamas.

Op een andere foto is het gemartelde lichaam te zien van een Israëlische man die ook levend in brand werd gestoken. Om te voorkomen dat de terroristen zijn geschreeuw moesten aanhoren was zijn mond gesnoerd met wat eruit ziet als een theedoek.

Dan was er het nieuws op maandag jl. dat de stoffelijke resten van de Duits Israëlische vrouw Shani Louk waren gevonden in Gaza. De vrouw werd het laatst gezien in een Hamas video waarop te zien is dat zij was gemarteld en dat ze buiten bewustzijn was. De familie van Shani maakte later bekend dat er een lichaamsdeel van haar was gevonden en dat je zonder dit lichaamsdeel niet kon leven. Vandaag kreeg ik informatie dat alleen het hoofd van de jonge vrouw was gevonden.

Op een foto gepubliceerd door MEMRI ziet men de onthoofde lijken van zeven IDF-soldaten.

De hel op aarde

Eveneens op maandag 30 oktober kreeg ik informatie over een X-bericht van één van de buitenlandse reporters en terreurexperts die de gesloten IDF-bijeenkomst had bijgewoond, waarin een veertig minuten lange compilatie van video’s was te zien over Hamas’ gruweldaden.

De misdaadexpert, Marina Medvin uit Virginia in de Verenigde Staten, schreef in dat bericht dat Hamas terroristen het huis van een Israëlische familie waren binnengedrongen en vervolgens de vader van het gezin vermoordden voor de ogen van zijn vrouw. Vervolgens pakten zij de baby van het echtpaar en stopten hem/haar in de gloeiende oven in de keuken. Dit werd later bevestigd door een hulpverlener van de organisatie Eichoed HaHatsala die het lijkje van de baby had onderzocht. Hij zei dat het verwarmingselement van de oven op het lichaam van de baby was gevonden.

Een deel van deze documentatie werd gemaakt door de terroristen zelf en vervolgens door Hamas op de sociale media gepubliceerd.

‘Hebben we met de nazi’s gesprekken gevoerd?’

In Israël zelf hebben velen inmiddels op de één of andere wijze kennis genomen van deze afgrijselijke misdaden van Hamas en Palestijnse Islamitische Jihad terroristen. Velen zijn niet in staat om naar het beeldmateriaal te kijken, maar het heeft zijn effect op de samenleving niet gemist. De verbetenheid van de IDF soldaten die nu in Gaza zijn, wordt erdoor verklaard. Een ander effect is dat mensen die tot nu toe altijd voor onderhandelingen over vrede waren met Hamas en de andere Palestijnse groeperingen, hun mening totaal hebben gewijzigd.

Onder hen bevindt zich de Israëlische journalist Shlomi Eldar, die altijd contacten onderhield met Hamas en een expert is op het gebied van Gaza. Eldar werd na zeven oktober geïnterviewd door het tv station CAN 11 in Israël en huilde toen hij vertelde over een telefoongesprek dat hij had met een Hamas-leider na het bloedbad. Hij smeekte de Hamas terrorist om tenminste de gevangen gehouden baby’s vrij te laten, echter tevergeefs.

Toen Eldar werd gevraagd of hij nog altijd voor gesprekken met Hamas was, antwoordde hij: “hebben we met de nazi’s gesprekken gevoerd?”

visser-2

De auteur

Yochanan Visser

Yochanan Visser maakte vanuit Nederland alija naar Israël waar hij Missing Peace oprichtte, een onderzoeksjournalistiekbureau om de werkelijkheid achter de eenzijdige berichtgeving over Israël bloot te leggen. Zijn grondige research...

Doneren
Abonneren
Agenda