Sluiten

Zoeken.

Jodenhaat in ons parlement

Door Roger van Oordt - 

15 december 2023

2021 CVI website - 2023-12-15T123053.509

Soms lijken zaken volkomen onschuldig, maar het venijn waarmee zaken gebeuren als het om Israël en het Joodse volk gaat, komen juist op Joodse feest- en treurdagen naar boven.

Vaak is het met boze opzet. In de geschiedenis waren de pogroms in Europa vaak georganiseerd rondom Pesach. De vreselijkste leugens werden dan over het Joodse volk uitgestort, wat uitmondde in roof- en slachtpartijen onder de Joodse medeburgers in de christelijke landen van Europa.

Ook in de Tweede Wereldoorlog vond het grootste geweld met boze opzet plaats tijdens de Joodse feestdagen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Babi Yar in Kiev, waar in 72 uur tijd 38.000 Joden werden afgeslacht. Ook dat begon op een Joodse feestdag, namelijk op Grote Verzoendag. Op deze dag werden de Joden van Kiev bijeengedreven en vermoord door de kogel in een diep ravijn.

Chanoeka 2023

Het zal vast niet met opzet zijn, maar gisteren, op de laatste dag van het Chanoekafeest, nam de Tweede Kamer een motie aan om Joden die op de Westoever (Judea en Samaria) wonen en geweld plegen, niet meer toe te laten tot Nederland. De regering wordt opgeroepen om zich daarvoor op Europees niveau in te spannen.

Hoe stuitend kan het zijn dat de ‘nieuwe Kamer’ toch eerst maar eens even naar Israël kijkt om het kwaad buiten te houden.

Wie bedreigt wie?

Een exclusieve motie voor de Joden in Judea en Samaria die zich niet meer mogen verdedigen tegen het Arabische geweld wat hen dagelijks bedreigt. Juist nu, nu alle reservisten en dienstplichtigen zijn opgeroepen om het land te verdedigen tegen Hamas en Hezbollah. Voortdurend probeert de internationale media en ontwikkelingsorganisaties ons te laten geloven dat wat zij ‘kolonisten; noemen, het probleem zijn.

Uit een onlangs uitgevoerd onderzoek onder de Arabische bewoners van Judea en Samaria blijkt dat 70% de ideologie van Hamas volgt en het volledig eens was met de begane misdaden van afgelopen 7 oktober. Wie worden er eigenlijk bedreigd?

Waarom alleen de Joden?

Daarnaast: waarom is deze motie eigenlijk gericht op de Joden in Judea en Samaria? Waarom niet op de terroristen die dagelijks aanvallen uitvoeren op Joodse burgers in die gebieden?

Of waarom eigenlijk überhaupt Joden. Buiten het feit dat zij niet de aanstichters zijn, waarom moeten Joden opnieuw toegang tot Europa ontzegd worden? Waarom alleen zij? Als er al een oproep en motie zou moeten zijn, zou dat dan niet moeten gelden voor alle geweldplegers? Heeft het Joodse volk weer het exclusieve recht op vernedering en uitsluiting.

De motie werd met een twee derde meerderheid aangenomen. Alleen PVV, BBB, SGP en JA21 stemden tegen. Een nieuw dieptepunt aan het begin van het nieuwe parlementaire jaar.

Dan kun je nog zo mooi aanwezig zijn op de Chanoekaviering afgelopen week in de Tweede Kamer, maar dan lijkt dat een uitgestoken hand met een zwaard achter je rug.

Roger van Oordt

De auteur

Roger van Oordt

Roger van Oordt is honorair consul van de staat Israël.

Doneren
Abonneren
Agenda