Sluiten

Zoeken.

Israël opent grenzen voor toeristen

Door Joanne Nihom - 

10 januari 2022

Israel opent grenzen toeristen

Het Ben Goerion vliegveld in Tel Aviv. Foto: Arie Leib Abrams/Flash90

Aan komen vliegen over de Middellandse Zee en in de verte het Beloofde Land zien liggen. Klappen als u veilig geland bent. Bijna niet kunnen wachten op uw koffers. Overal om u heen Ivriet horen spreken.

Open grenzen

Met ingang van afgelopen weekend kunt u weer reizen naar Israël. Wat een feest. U moet wel volledig gevaccineerd zijn of hersteld van corona en dit laatste kunnen aantonen. Ook is een PCR test verplicht voor vertrek en ook een test bij aankomst op het vliegveld Ben Goerion. Tot de uitslag van de laatste moet u in quarantaine (bidoed in het Ivriet) tot u de negatieve uitslag heeft, dit met een maximum van 24 uur.

Het klinkt allemaal wat ingewikkeld, maar het valt reuze mee.

De grenzen van Israël zijn sinds maart 2020 grotendeels gesloten geweest voor toeristen. In november was het land even open, maar ging al snel weer dicht vanwege de omikronvariant.

“De terugkeer van gevaccineerde buitenlandse toeristen is een rechtvaardige, juiste en goede economische beslissing van de regering”, liet Yoel Razvozov, de Israëlische minister van Toerisme, in een verklaring weten. Hij is blij dat zijn collega's in de regering begrip hebben getoond voor de moeilijke situatie waarin de toeristenindustrie zich nu al twee jaar bevindt.

Dromen

De beslissing is opvallend na een lange periode van zeer strenge en consequente maatregelen. Hoe dan ook, gaat u er maar vast van dromen.

Ons Jeruzalem, de stad van goud.
De Klaagmuur.
De adembenemende Arava woestijn, waar het kleurenspectrum continu verandert.
Het meer van Tiberias.
Een falafel eten of een bordje met hummus.
De zon op zien gaan bij Masada.
Dobberen in de Dode Zee.
Het heerlijke klimaat.
Het zijn alleen geen dromen; het is weer werkelijkheid.

Mocht u in de buurt zijn: mijn deur staat altijd open, en u bent van harte welkom voor een kopje heerlijke thee met kruiden uit mijn tuin.

Bestel het boek

Over grenzen

joannenihom-cirkel

De auteur

Joanne Nihom

Onze journaliste Joanne Nihom woont al enige jaren in Israël. “Israël is voor mij thuiskomen, onderdeel zijn van een ongelofelijke uitdaging. Israël is voor mij het land, de zee, de...

Doneren
Abonneren
Agenda