Sluiten

Zoeken.

Nieuws uit Israël

Terug naar overzicht

In Israël komen deze tulpen op, als teken van jullie bloeiende vriendschap

Door Johan van der Ham - 

8 februari 2024

Tulpen 2024

Oranje tulpen maken de kinderen in kibboets Nagba in het zuiden van Israël blij.

Al 25 jaar brengen we ieder najaar meer dan 100.000 tulpenbollen naar Israël. De Hollandse bollen gaan daar de grond in en bloeien in het voorjaar op, als teken van vriendschap en verbondenheid.

In januari ontvangen we steevast de eerste foto's vanuit Israël, van tulpenbollen die zijn opgekomen en nu grote delen van het Israëlische landschap oranje kleuren.

Normaal gesproken gaan we met twee teams heel Israël door, om de tulpenbollen uit te delen aan onze vrienden daar. Afgelopen najaar ging dat er vanwege de oorlogssituatie wat anders aan toe, maar we zijn dankbaar dat de tulpenbollen alsnog in Israël zijn uitgedeeld. Juist in deze tijd is het belangrijk om aan Israël en het Joodse volk te laten zien dat ze niet alleen staan. En hoe kun je dat nou beter doen dan met prachtige bloemen, namens u en vele andere vrienden van Israël in Nederland en België?

De afgelopen weken ontvang ik bijna dagelijks prachtige foto's uit Israël, van de uitlopende Hollandse tulpen die we in november mochten brengen. Ze worden ervaren als een teken van vriendschap en hoop. Zo waar als de bol de grond in ging en nu zichtbaar bloeit, zo trouw is God aan Zijn volk dat Hij in Israël plantte. Voor eeuwig (Amos 9:15).

Ik deel hieronder enkele foto's die ik de afgelopen week binnenkreeg vanuit Israël. Tegelijkertijd wil ik u oproepen om ook dit jaar weer tulpen te geven aan Israël. Dan kunnen we dit najaar weer vele mensen in Israël bemoedigen met bloemen. Alvast bedankt!

Galil Elyon (Galilea)

Bij de brandweer in Zuid-Israël

Heel kibboets Shoval (Zuid-Israël) staat vol met oranje tulpen.

In kibboets Sdot Yam in het noorden van Israël worden de geëvacueerde inwoners uit de op 7 oktober getroffen kibboets Zikim (Zuid-Israël, een paar kilometer boven Gaza) opgevangen. "De eerste tulpen komen naar boven!", stuurden ze afgelopen week enthousiast.

Ook kibboets Negba, iets ten noordwesten van Gaza, kleurt oranje. Een lokale krant berichtte over de tulpen en bedankte Christenen voor Israël.

Zomerse taferelen in Beit Nir, precies tussen Gaza en Jeruzalem.

Kibboets Eilot, een paar kilometer boven Eilat. Hier verblijven de geëvacueerde inwoners van Nir Yitzchak. Nog NOOIT bloeiden onze tulpen zó zuidelijk!

Kibboets Gat.

Kindergarten in Be'er Sheva.

Schermafbeelding 2022-11-26 om 13.43.33

De auteur

Johan van der Ham

Doneren
Abonneren
Agenda