Sluiten

Zoeken.

Hoe de Palestijnen babymoordenaars veranderen in kinderhelden

Door Maurice Hirsch - 

25 november 2022

F221110WH03

Palestijnse kinderen op de herdenking van de 18e sterfdag van Yasser Arafat, afgelopen 10 november. Foto: Wisam Hashlamoun/Flash90

Voor Fatah, de partij van de Palestijnse leider Mahmoud Abbas, is het niet voldoende om Joden te vermoorden. Het is zelfs niet voldoende om de terroristen die Joden hebben vermoord te verheerlijken. Voor Fatah is het pas voldoende als de geesten van jonge Palestijnen zijn vergiftigd, door van dergelijke moordenaars helden te maken, en kinderen op te roepen solidair met hen te zijn.

Op 30 oktober 1988 vielen drie Palestijnse terroristen een Israëlische bus aan met molotovcocktails. Rachel Weiss en drie van haar kinderen werden verbrand. David Delrosa, een 19-jarige Israëlische soldaat die de brandende bus in snelde om te proberen Rachel en haar kinderen te redden, stierf anderhalve maand later aan de brandwonden die hij opliep.

David zei dat hij Rachel Shema Yisrael hoorde zeggen - een joods gebed dat tweemaal per dag wordt uitgesproken en waarin de eenheid van God wordt verklaard, en dat ook wordt uitgesproken als de dood nadert. Rachel, zei hij, koos er voor om bij haar kinderen te blijven, in plaats van zichzelf te redden en hen alleen te laten sterven.

Om de moordenaars te eren organiseerde Fatah's Lion Cubs and Flowers kinderbeweging, die zich richt op kinderen van 6 tot 15 jaar, een 'demonstratie van solidariteit' voor twee van de moordenaars - Jum'a Adam en Mahmoud Abu Kharabish - die zij "heldhaftige gevangenen" noemden. Foto's van de deelnemende kinderen werden vervolgens op de Facebook-pagina van de Lion Cubs and Flowers-beweging geplaatst:

De begeleidende tekst bij de foto's:

"De jongens en meisjes uit de regio Jericho en de Jordaanvallei en de kinderen uit Ein Al-Sultan, organiseren een demonstratie van solidariteit met onze heldhaftige gevangenen. Wij herdenken de veteranen van Jericho, Jum'a Adam en Mahmoud Kharabish, nadat zij aan hun 35e jaar onder de onderdrukking van de bezetter zijn begonnen. Vrijlating is nabij voor onze heldhaftige gevangenen."

Beloning voor Palestijnse terroristen

De terroristen Adam en Kharabish werden de dag na de aanslag (31 oktober 1988) gearresteerd en hebben 34 jaar in de gevangenis gezeten. Gedurende die tijd, en zelfs tot december van dit jaar, zal de Palestijnse Autoriteit (PA) elk van hen 1,8 miljoen shekel (ruim 500.000 dollar) hebben betaald als beloning voor hun aanslag. Toen de moordenaars de 'mijlpaal' van 30 jaar gevangenschap bereikten, verhoogde de PA het maandsalaris dat zij aan de moordenaars betaalt met 20%, van 10.000 naar 12.000 shekel per maand.

Volgens een PA-wet uit 2004 inzake gevangenen en vrijgelaten gevangenen en de door de PA-regering aangenomen verordeningen om de wet uit te voeren:

  • zal de PA, als de terroristen ooit worden vrijgelaten, hen een toelage van 25.000 dollar geven
  • zullen zij automatisch recht hebben op een betaalde positie in de instellingen van de PA die gelijk is aan die van een minister in de regering
  • het recht hebben om belastingvrij een auto te kopen
  • en vele andere voordelen

Dat alles, gewoon als beloning voor het vermoorden van drie Joodse kinderen, hun moeder, en een echte held die met zijn leven betaalde terwijl hij anderen probeerde te redden.

De derde terrorist die deelnam aan de aanslag, Ahmad Takrouri, werd overigens vrijgelaten bij de gevangenenruil met Gilad Shalit in 2011.

De slachtoffers van de aanslag nabij Jericho, v.l.n.r: Efraim Weiss (1 jaar), Refael Weiss (2 jaar), Netanel Weiss (3 jaar), Rachel Weiss (26 jaar) en David Delrosa (19 jaar).

Goedkeuring

Twee dagen geleden vierde de wereld de VN Wereldkinderdag. Zoals al eerder aangetoond leren de Palestijnse Autoriteit, de PLO en Fatah (allemaal geleid door Mahmoud Abbas) Palestijnse kinderen om terroristen te bewonderen die Joodse baby's hebben vermoord.

Deze indoctrinatie is een integraal onderdeel van het beleid van de PA, de PLO en Fatah om de geesten van Palestijnse kinderen te vergiftigen. Voor de PA, de PLO en Fatah staat het stilzwijgen van de internationale gemeenschap en de afwezigheid van vocale kritiek gelijk aan goedkeuring.

Anonieme auteur man

De auteur

Maurice Hirsch

Doneren
Abonneren
Agenda