Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Haal de Israëlische keuken in huis!

Door Joanne Nihom - 

14 oktober 2020

2020 Website CVI (15)

Koosjere gerechten

Israël is nog steeds in een hevige lockdown, die voorlopig is verlengd tot na het weekend. Het aantal besmettingen per etmaal is aan het afnemen, dat is een goed teken. Maar voor de middenstand, net zoals in Nederland, zijn de maatregelen catastrofaal aan het worden.

Lockdown in Israël en Nederland

Gisteren reed ik rond in de omliggende dorpen. Een treurige aanblik. Alle restaurants zijn dicht en een aantal staat leeg en sommige ruimtes worden zelfs te huur aangeboden. Het was om verdrietig van te worden. Hardwerkende mensen die hun spaarcenten in een droom stopten en nu thuis zitten met helemaal niets.

De vooruitzichten in Nederland zijn niet veel rooskleuriger als ik de Nederlandse minister-president moet geloven. Gelukkig zijn er altijd mensen met creatieve ideeën die in barre tijden voor mooie oplossingen zorgen. Zoals het bericht dat ik gisterenavond laat ontving. Help de Nederlandse Joodse gemeenschap door hun koosjere restaurants in stand te houden! Belangrijk, het gaat om afhaalmaaltijden.

Naar Israël reizen zit er voorlopig niet in. Maar de Israëlische keuken kunt u wel in huis halen.

Kortingsactie koosjere afhaalmaaltijden

Dit is het bericht dat ik kreeg van de NIHS en B'nai B'rith.

Nu de overheid heeft besloten dat alle horeca de komende weken de deuren gesloten moet houden, komen wij (NIHS en B’nai B’rith) in actie. Vanaf vandaag krijgt u twee weken lang tot 20% korting op afhaalmaaltijden bij een van de volgende koosjere restaurants:

• HaCarmel – Amstelveenseweg 224, Amsterdam – 020 675 7636
• Golan Lunchroom – Kastelenstraat 265, Amsterdam – 020 404 4208
• Meat me Kosher – Kastelenstraat 65, Amsterdam – 020 354 1744
• Pizza & Co – Kastelenstraat 105A, Amsterdam – 020 404 4453

U ontvangt € 5 korting bij een besteding van € 25 tot € 50, € 10 korting bij een besteding vanaf € 50 tot € 75, € 15 korting bij een besteding vanaf € 75 tot € 100 enzovoorts. De Joodse Gemeente Amsterdam en B’nai B’rith Loge Hilleel nemen de korting voor hun rekening. Zo steunen we samen met u het in stand houden van de kosjere voorzieningen voor onze Joodse gemeenschap.

Naar Israël reizen zit er voorlopig niet in. Maar de Israëlische keuken kunt u wel in huis halen. Betawon, eet smakelijk, en laten we hopen dat er snel een eind komt aan deze afschuwelijke periode voor ons allemaal.

PS. Bij de vorige lockdown heeft de Joodse gemeenschap een soortgelijke actie ondernomen en uw steun werd toen enorm op prijs gesteld.

PS. Misschien kunt u mij, als u toch naar Amsterdam gaat, ook iets lekkers sturen, want ik heb deze mogelijkheid hier niet.

Bekijk onze

publicaties

joannenihom-cirkel

De auteur

Joanne Nihom

Onze journaliste Joanne Nihom woont al enige jaren in Israël. “Israël is voor mij thuiskomen, onderdeel zijn van een ongelofelijke uitdaging. Israël is voor mij het land, de zee, de...

Doneren
Abonneren
Agenda