Sluiten

Zoeken.

Galerie in de open lucht

Door Joanne Nihom - 

1 april 2022

plea-tanya-preminger-environmental-art

“Plea” van Tanya Preminger (Bron: Green Gallery)

Ik rijd er wekelijks langs als ik van het noorden naar het centrum van het land ga. De beeldentuin in de velden van Arsuf Kedem, vlak bij Hertzlia, ongeveer 17 kilometer ten noorden van Tel Aviv, is een opvallende verschijning. Het is wel oppassen dat je de blik op de weg houdt. Toch kijk ik stiekem altijd even en ging ik onlangs eens langs.

De kunstenaars laten zich inspireren door alles wat zij in de natuur aantreffen. Ook de materialen waarmee zij werken, komen merendeels direct van het land. Het zijn bomen, stenen, aarde en ook takken die omgetoverd zijn tot creatieve uitingen.

De galerie is in 2007 opgericht door Tanya Preminger en Daniel Mannheim. Zij hopen met hun beeldentuin natuur en kunst dichter bij de mens te brengen. De werken zijn imposant en geven ruimte voor eigen fantasie.

tanya preminger atrist green gallery Israel

"Let's do it, let's work" van Tanya Preminger (Bron: Green Gallery)

Dani maheim too bad

"Too bad" van Daniel Mannheim (Bron: Green Gallery)

TANYA PREMINGER  Big Bouquet 0 stone concrete 00x0x0cm Green Gallery Israel site

"Big bouquet" van Tanya Preminger (Bron: Green Gallery)

Loop door het park en laat je meenemen door de vindingrijke creaties. Ieder kunstwerk is een verhaal op zich en brengt van alles naar boven. In mijn verbeelding zag ik hunebedden, kastelen en wonderlijke organische vormen van planten en dieren.

Het is er heerlijk vertoeven in de openlucht, maar luister vooral niet naar de geluiden van de grote weg. Concentreer je op al het moois dat deze kunstenaars ons geven.

De galerie is het hele jaar 24 uur per dag open voor bezoekers. Op afspraak worden er rondleidingen aangeboden.

joannenihom-cirkel

De auteur

Joanne Nihom

Onze journaliste Joanne Nihom woont al enige jaren in Israël. “Israël is voor mij thuiskomen, onderdeel zijn van een ongelofelijke uitdaging. Israël is voor mij het land, de zee, de...

Doneren
Abonneren
Agenda