Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Een waardevolle foto

Door Joanne Nihom - 

12 april 2023

seideravond joanne nihom

In het leven is elk moment kostbaar. We weten nooit welk moment ons laatste zal zijn. We weten nooit wie ons ziet. Wie zich verwondert.

Drie jaar geleden, aan de vooravond van Pesach, patrouilleerde een politieagent uit Jeruzalem in Meah Shearim. Door een van de ramen zag hij een bejaard echtpaar dat de seider vierde.

Pesach gaat over samen zijn, samen vieren en vertellen. Het was tijdens de coronacrisis; ze zaten in quarantaine. In plaats van met hun familie waren ze met hun tweetjes. Hij maakte vanaf de straat een foto van dit bijzondere moment.

Een Israëlische journalist kreeg de foto in handen en publiceerde deze op zijn Twitter-pagina. Op de een of andere manier hoorde de familie van de man van de foto en nam contact op met de journalist die het naar hen stuurde. Het bleek dat de man, die samen met zijn familie jaren geleden alia had gemaakt vanuit Amerika, de dag na de seider was overleden. Deze laatste foto werd een dierbare herinnering.

Moge zijn nagedachtenis tot zegen zijn.

joannenihom-cirkel

De auteur

Joanne Nihom

Onze journaliste Joanne Nihom woont al enige jaren in Israël. “Israël is voor mij thuiskomen, onderdeel zijn van een ongelofelijke uitdaging. Israël is voor mij het land, de zee, de...

Doneren
Abonneren
Agenda