Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Een groot contrast

Door Joanne Nihom - 

10 oktober 2022

2022 Website CVI (2)

De 18-jarige Noa Lazar.

Vanmorgen om zes uur werd ik wakker van de druppels tegen mijn raam. De eerste regen na een warme, hete zomer. Ik liep naar buiten om te checken of de regen echt was. Ik bleek niet de enige te zijn.

Hoe vroeg het nog was, overal zag ik glunderende ouders met vrolijke kinderen staan. Ze zongen en klapten in hun handen. Ik werd er helemaal blij van. Wat een mooi begin van de week!

Terug in huis doe ik de computer aan om het nieuws van de dag te bekijken. Ik word geraakt door een grote foto van een jong meisje met een legerpet op. Ze kijkt me wat schuchter en brutaal aan.

Boven de foto staat: "De achttienjarige sergeant Noa Lazar is gisterenavond vermoord bij een schietincident door een Palestijnse schutter in Oost-Jeruzalem."

Niets geen vrolijke regen. Het waren tranen uit de hemel.

Vanavond begint Soekot, het Loofhuttenfeest. Een blij feest. Israël is in rouw, samen met de familie van Noa. Ik huil mee.

Lees hier de mededeling van de IDF.

joannenihom-cirkel

De auteur

Joanne Nihom

Onze journaliste Joanne Nihom woont al enige jaren in Israël. “Israël is voor mij thuiskomen, onderdeel zijn van een ongelofelijke uitdaging. Israël is voor mij het land, de zee, de...

Doneren
Abonneren
Agenda