Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Een bijzondere bruiloft

Door Joanne Nihom - 

6 november 2020

column joanne

Riham Agbaria deelt voedselpakketten uit.

In de media wordt vaak gesmuld van negatief nieuws. Ook door de pers in Israël. Het geeft hen blijkbaar voldoening om steeds weer een zondebok aan te wijzen, vooral in deze tijden van corona. Zo is het een beetje ‘in’ om orthodoxe Joden en Arabieren de schuld te geven van het verspreiden van het virus.

Niet alleen Joden en Arabieren

Het zou een bron van waarheid kunnen zijn, maar wat ik om me heen zie, is het onverantwoordelijke gedrag van ons allemaal. Soms raakt het aan burgerlijke ongehoorzaamheid. De verplichting die hier geldt om overal een mondkapje te dragen, wordt door velen genegeerd. Dit heeft niets met religieuze achtergronden te maken.

Bij zowel Joden als Arabieren is het gebruikelijk om grote bruiloften te vieren. Honderden soms duizenden gasten zijn aanwezig, en soms wel dagen achtereen. Door het coronavirus is dit, net zoals in Nederland, officieel verboden.

Riham en Anas: ‘We wilden echte vreugde verspreiden.’

Een bijzondere bruiloft

Daarom was ik blij met dit kleine grote bericht:

"Riham en Anas Agbariya uit de Israëlisch-Arabische stad Umm el-Fahm waren bezorgd over het aantal gevallen van covid-infecties in hun gebied en waren bang dat een grote bruiloft een bron van verspreiding van het virus zou kunnen zijn. Daarom kozen ze voor een klein feest in overeenstemming met de coronaregels. Ze besloten het geld dat ze jarenlang hadden gespaard voor een groot huwelijksfeest om te zetten in vijfhonderd voedselpakketten voor behoeftige gezinnen in deze moeilijke tijden. Riham en Anas: ‘We wilden echte vreugde verspreiden.’"

Voor mij is dit een groot en positief nieuwsbericht dat op alle voorpagina’s had mogen staan.

joannenihom-cirkel

De auteur

Joanne Nihom

Onze journaliste Joanne Nihom woont al enige jaren in Israël. “Israël is voor mij thuiskomen, onderdeel zijn van een ongelofelijke uitdaging. Israël is voor mij het land, de zee, de...

Doneren
Abonneren
Agenda