Sluiten

Zoeken.

Deze foto's maakte Arjan vanuit zijn hotelkamer in Tel Aviv

Door Joanne Nihom - 

17 maart 2022

4

Mijn vrienden Arjan en zijn vrouw Nel waren op vakantie in Israël. Arjan kreeg corona en zit nu in het coronahotel in Tel Aviv. Zijn vrouw keerde terug naar Nederland. Arjan zijn hobby is fotografie. Het is beperkt plaatjes schieten vanuit een hotelkamer. Toch maakte Arjan een prachtige dagelijkse avond impressie van de ondergaande zon.

Arjan: “Mijn vrouw en ik ontmoetten elkaar ooit in Israël. Dat geeft een bijzondere band met het land. Ook vanuit ons geloof en de vitaliteit van de samenleving heeft het land een speciale plek in ons hart. Nu zit ik ver van mijn vrouw en ’s avonds word ik getroost door de ondergaande zon. Ik herinner me Jacob Israël de Haan die in Amsterdam aan Jeruzalem denkt en in Jeruzalem aan Amsterdam. Mijn vrouw en ik beleven nu samen dit mooie gedicht, denkend aan elkaar en geduldig wachten we tot we elkaar weer zien."

Die te Amsterdam vaak zei ”Jeruzalem”
Die te Amsterdam vaak zei: "Jeruzalem"
en naar Jeruzalem gedreven kwam
Hij zegt met mijmerende stem
"Amsterdam, Amsterdam"

Jacob Israël de Haan

klik op een foto voor een vergroting

joannenihom-cirkel

De auteur

Joanne Nihom

Onze journaliste Joanne Nihom woont al enige jaren in Israël. “Israël is voor mij thuiskomen, onderdeel zijn van een ongelofelijke uitdaging. Israël is voor mij het land, de zee, de...

Doneren
Abonneren
Agenda