Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

"De natuur trekt zich niks aan van de streken van de mens"

Door Joanne Nihom - 

13 maart 2023

2

Het land staat op zijn kop. Wekelijks zijn er grote demonstraties.

Donkerte

Aan de grens in het zuiden is het onrustig. Afgelopen donderdag was er weer een afschuwelijke aanslag in Tel Aviv. Complete verwarring in het land en ook in mijn hoofd. Ik heb af en toe hevige huilbuien, omdat ik er niets meer van begrijp. En dan, tussen al het donkerte, is daar opeens toch weer het licht, het klein geluk.

Kraanvogels en salamanders

Een wandeling in het bos van het dorp waar ik woon. Het is rustig, vredig en onberoerd. Geritsel van salamanders. Een zwerm kraanvogels vliegen over mijn hoofd. Hun markante roep zorgt dat ik naar boven kijk. Net tussen de bomen zie ik ze zweven. Omgewoelde aarde veroorzaakt door wilde zwijnen die hier vannacht huis hebben gehouden. Overal waar ik loop heerst een ongekende rijkdom aan grote en kleine verrassingen.

De natuur die zich niets aantrekt van de streken van de mens. Ons altijd schoonheid en troost biedt. Laten we daar voor open blijven staan. Steeds weer.

joannenihom-cirkel

De auteur

Joanne Nihom

Onze journaliste Joanne Nihom woont al enige jaren in Israël. “Israël is voor mij thuiskomen, onderdeel zijn van een ongelofelijke uitdaging. Israël is voor mij het land, de zee, de...

Doneren
Abonneren
Agenda