Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

De Israëlische stranden wachten op u!

Door Joanne Nihom - 

11 juli 2022

2021 CVI website (1920 × 1080px) (4)

Het strand bij de stad Netanya.

Het is warm in Israël. In plaats van mijn ochtendwandeling door de avocadovelden, besloot ik op het strand te gaan lopen.

Het geluid van de golven, een heerlijk briesje en de warmte van het zand, zorgden voor de beste start van de dag die ik me maar kon bedenken.

De Middellandse Zee die langs Israël loopt heeft een aantal prachtige stranden zoals helemaal in het noorden, vlakbij de Libanese grens, Rosh Hanikra met de mooie grotten, Haifa met de haven, de oud Romeinse stad Caesarea, Tel Aviv, Netanja en Jaffa.

Mijn favoriete plek is Caesarea. Waar oud en nieuw samenkomen. Het ligt tussen Tel Aviv en Haifa, was ooit een havenstad gebouwd door de Feniciërs en werd bekend door Koning Herodes de Grote die het geheel uitbreidde en er de voornaamste havenstad en tweede stad van zijn rijk van maakte.

WhatsApp Image 0 0  at

Caesarea aan de Middellandse Zee

Met de muziek van de zee op de achtergrond, het witte strand en de overblijfselen van eeuwenoude beschavingen, waan je je in een andere wereld.

Of Rosh Hanikra, gelegen aan de Libanese grens, zo’n tien minuten rijden van waar ik woon. Het contrast is groot tussen de rust van het strand en het donderend geraas waarmee de zee kolkend zijn doodlopende weg vindt in de grotten. Eeuwenlang is dit het ritme van de Middellandse Zee en eeuwenlang zal dit zich blijven voltrekken.

Weer geheel anders zijn de stranden van Tel Aviv. Het uitzicht op de haven van Jaffa verraadt een lange geschiedenis van koopvaardij en visserij. Op de stranden bevindt zich een kakelbont gezelschap van flanerende toeristen. Mijn absolute favoriete stukje strand hier,  is de plek waar de honden vrij mogen spelen en met elkaar zwemmen.

Heeft u nog niet geboekt, Israëls stranden wachten op u.

joannenihom-cirkel

De auteur

Joanne Nihom

Onze journaliste Joanne Nihom woont al enige jaren in Israël. “Israël is voor mij thuiskomen, onderdeel zijn van een ongelofelijke uitdaging. Israël is voor mij het land, de zee, de...

Doneren
Abonneren
Agenda