Sluiten

Zoeken.

“De Israëlische hoofdstad Tel Aviv”

Door ds. Kees Kant - 

1 december 2022

adam-jang-Molhe1qQRWI-unsplash

De kust en skyline van Tel Aviv

Van schrik viel mijn ontbijt haast van mijn schoot bij het zien van het NOS Journaal, vanochtend om half acht.

De NOS-presentator vertelde dat het jaarlijkse onderzoek van The Economist heeft uitgewezen dat de steden Singapore en New York de duurste steden van de wereld zijn.

Vervolgens vertelde hij dat vorig jaar ‘de Israëlische hoofdstad Tel Aviv’ nog op nummer 1 stond. Mijn mond viel open van verbazing en mijn schaaltje yoghurt kon ik nog net op tijd recht houden.

Bekijk hier het fragment:

Het is toch een objectief vaststaand feit dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is? De laatste tijd wordt herhaaldelijk aangedrongen dat de omroep ‘Ongehoord Nederland’ beboet moet worden, omdat deze omroep feit en fictie door elkaar heen zou halen. Is het niet juist de NOS die feit en fictie door elkaar heen haalt? Dat de NOS er een handje van heeft om de berichtgeving over Israël wat bij te sturen is al langer bekend, zo bleek onder meer uit deze video:

Ook opmerkelijk: de NOS vermeldt in het nieuwsbericht op haar website Tel Aviv simpelweg als 'Israëlische stad', terwijl het in de live-uitzending op TV dus spreekt over Tel Aviv als hoofdstad. Wellicht zou de NOS graag zien dat niet Jeruzalem, maar Tel Aviv de hoofdstad van Israël zou zijn. Van onze publieke omroep mogen we toch verwachten dat de ware feiten worden verteld en niet hun eigen fictie.

CHR-v-ISRAEL-0005-HENK

De auteur

ds. Kees Kant

ds. Kees Kant is directeur van Christians for Israel International.

Doneren
Abonneren
Agenda