Sluiten

Zoeken.

Adventsoverdenking 8 december • Vernieuwing van binnenuit

Door Kees de Vreugd - 

8 december 2023

3

Advent is verwachten. We kijken uit naar de komst van de Messias, de Koning van Israël. In deze Adventstijd delen we elke dag een korte overdenking met u. Zo bereiden we ons voor op Zijn komst. Leest u mee?

“En het was het feest van de inwijding van de tempel in Jeruzalem, en het was winter.”

— Johannes 10:22

Het feest dat bedoeld wordt is Chanoeka. Dit is het enige Joodse feest dat wel in het Nieuwe, maar niet in het Oude Testament genoemd wordt.

Dat Jezus daar in Jeruzalem op het feest is, wekt een enorme verwachting. Zou Jezus zich nu eindelijk als de Messias openbaren en Israël bevrijden? Alles wat Hij deed en zei was toch gericht op het herstel van Israël? Door te zeggen dat Hij de Goede Herder is presenteerde Hij zichzelf als de Messiaanse koning over wie de profeten spreken.

Maar het Messiaanse rijk van Jezus is het eindresultaat van een innerlijke vernieuwing. Jezus bedoelt een vernieuwing van Israël van binnenuit, door een terugkeer tot God en gehoorzaamheid aan Zijn woord. Dat reikt verder dan de politieke verhoudingen van het moment. Dat is eeuwig leven.

Adventsbijeenkomst in Nijkerk

zaterdag 9 december 13.00 uur
kees-de-vreugd-web-150x150

De auteur

Kees de Vreugd

Kees de Vreugd is theoloog en werkt bij Christenen voor Israël waar hij onder meer hoofdredacteur is van het blad Israël en de Kerk.

Doneren
Abonneren
Agenda