Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Adventsoverdenking 24 december • Hij werd een Broeder

Door Ds. Gerard Krol - 

24 december 2023

12

Advent is verwachten. We kijken uit naar de komst van de Messias, de Koning van Israël. In deze Adventstijd delen we elke dag een korte overdenking met u. Zo bereiden we ons voor op Zijn komst. Leest u mee?

“Een vriend heeft te allen tijde lief, en een broeder wordt in de benauwdheid geboren.”

— Spreuken 17:17

Onbedoeld staat hier een grote wijsheid. Het is een Spreuk die op naam staat van Salomo. Als we nu voor Salomo steeds ‘zoon van David’ lezen, blijkt iets van de belofte van Israëls Messias door te klinken. Zo ook in deze tekst.

Jezus werd niet zozeer een Vriend van ons, al noemt Hij zijn leerlingen zo. Nee, Hij werd een Broeder. Als Jesaja spreekt over de Heere God Die voor Zijn volk een Verlosser is, dan wordt daar een opmerkelijk woord gebruikt. Namelijk uit het familierecht.

De Heere God neemt vrijwillig het als een familierechtelijke verplichting op zich om te redden. Zo werd Jezus een Broeder Die inderdaad een verplichting – hoezeer ook door Kaïn verzaakt – heeft om een hoeder te zijn voor Zijn broeder. Jezus wordt een Broeder en is zo voor onze nood, de gebrokenheid in deze wereld, geboren. In Bethlehem, in de stad van David. Want het heil is uit de Joden.

Namens Christenen voor Israël wensen we u gezegende kerstdagen toe!

ds. Gerard Krol

De auteur

Ds. Gerard Krol

Ds. Gerard Krol is spreker en bestuurslid van Christenen voor Israël.

Doneren
Abonneren
Agenda