Sluiten

Zoeken.

Update vanuit Oekraïne: Meals on Wheels nog steeds hard nodig

Door Koen Carlier - 

17 april 2020

Kopie-van-Kopie-van-Kopie-van-Kopie-van-Een-titel-toevoegen-1024x583

Aan het begin van de coronacrisis deden we een noodoproep aan u, voor voedselhulp aan arme Joodse ouderen in Oekraïne. Dankzij de steun van heel veel vrienden van het Joodse volk hebben we in de afgelopen weken tienduizenden maaltijden kunnen bezorgen met onze noodactie Meals on Wheels!

Namens de Joodse ouderen: bedankt! Hieronder kunt u kennismaken met enkele van de duizenden mensen die we mogen helpen. Voor de meesten geldt dat ze normaal gesproken in de gaarkeuken eten en hulp krijgen van iemand voor het huishouden. Op dit moment kunnen ze niet in de gaarkeuken eten (want die is gesloten) en hulp in de huishouding komt vanwege de quarantaine nu ook niet langs.

Op deze plekken in Oekraïne delen we de maaltijden op wielen uit. U ziet: het is verspreid over het hele land! Linksonder ziet u hoe groot Nederland is t.o.v. Oekraïne.

De Oekraïense overheid heeft bovendien besloten dat iedereen boven de zestig jaar moet thuisblijven en geen bezoek mag ontvangen. Als niemand boodschappen voor ze kan doen, mogen ze alleen naar een dichtstbijzijnde winkel, maar alleen als die zich binnen een straal van twee kilometer van hun woning bevindt (wat in veel gevallen niet zo is). De voedselprijzen zijn de afgelopen weken enorm gestegen, maar gelukkig kunnen wij bij de groothandel voor gunstige prijzen inkopen. Juist dat maakt voedselhulp van levensbelang.

In de komende weken zullen de gaarkeukens nog gesloten moeten blijven. De noodactie Meals on Wheels (‘maaltijden op wielen’) is dus nog steeds hard nodig. Eén maaltijd kost €5,- om te bereiden en aan huis te bezorgen. Helpt u (weer) mee?

Koen-Carlier_avatar-90x90

De auteur

Koen Carlier

Koen Carlier is als alijaveldwerker van Christenen voor Israël werkzaam in Oekraïne. Samen met een toegewijd team en vele vrijwilligers helpt hij Joden in samenwerking met het Joods Agentschap op...

Doneren
Abonneren
Agenda