Thuis vanwege corona? Volg onze lezingen via livestream! - C

Sluiten

Zoeken.

Thuis vanwege corona? Volg onze lezingen via livestream!

25 maart 2020

Vanwege de aangescherpte overheidsmaatregelen rond het coronavirus hebben we al onze activiteiten voorlopig afgelast. Maar u hoeft niet bang te zijn dat u zonder onderwijs over Israël komt te zitten. We zenden namelijk elke doordeweekse avond een lezing LIVE uit vanuit het Israëlcentrum in Nijkerk.


We starten elke avond om 19.30 uur en de lezing duurt ongeveer een uur. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen! De livestreams zijn gratis te volgen via ons YouTube-kanaal en via cvi.nl/livestream.


Voelt u zich eenzaam of geïsoleerd?
Wij kunnen het ons goed voorstellen wanneer u zich als gevolg van de aangescherpte overheidsmaatregelen rond het coronavirus eenzaam of geïsoleerd voelt. Wanneer u zich hierin herkent, nodigen we u graag uit voor een telefonisch praatje. Onze medewerkers staan graag voor u klaar. U bereikt ons via033 245 88 24.

Programmering livestreams

Dinsdag 31 maart om 19.30 uur
Ds. Henk Poot over ‘Die moeilijke Galatenbrief: wat moeten we daar mee?’

Als het gaat om de relatie tussen Israël en de Kerk, dan wordt vaak de brief van Paulus aan de Romeinen aangehaald. De ‘moeilijke’ Galatenbrief wordt vaak buiten beschouwing gelaten, maar geeft ons juist ook belangrijke inzichten. Ds. Henk Poot gaat lastige onderwerpen niet uit de weg en leer ons wat de Kerk nou met de brief aan de Galaten moet.


Woensdag 1 april om 19.30 uur
Ruben Ridderhof over ‘De heiligheid van Israël’

De Heere belooft aan Israël dat het “een koninkrijk van priesters en een heilig volk” zal zijn (Exodus 19:6). Wat is dat eigenlijk, heilig? Een verdieping in de Joodse uitleg van dit woord opent een prachtig en hoopvol vergezicht op de rol die Israël mag spelen onder de volkeren.


Donderdag 2 april om 19.30 uur
Kees de Vreugd over ‘De zegen van Abram’

Als God Abram roept geeft Hij hem een zegen. Maar hij wordt niet alleen gezegend, hij zal ook een zegen zijn voor de ‘families van de aarde’. Wat houdt die zegen in? Heeft dat ook iets te zeggen voor de bijzondere situatie waarin we nu met zijn allen zitten?


Vrijdag 3 april om 19.30 uur
Koen Carlier over ‘Hoe gaat het nu in Oekraine?*

De meest gestelde vraag aan onze veldwerker in Oekraine is de afgelopen weken: ‘Koen, hoe gaat het daar nu bij jullie?’. De coronacrisis slaat ook in Oekraine flink om zich heen. Natuurlijk heeft dit ook gevolgen voor het werk van het Christenen voor Israel-team. Om daar duidelijkheid over te geven verzorgt Koen een live update.

*deze livestream vindt plaats vanuit Oekraine. Omdat de internetverbinding kan verschillen is deze lezing onder voorbehoud.

Kun je helemáál geen genoeg krijgen van Bijbelstudies over Israël? Op ons YouTube-kanaal vind je nog veel meer interessante lezingen!