Sluiten

Zoeken.

Ondernemers

Terug naar overzicht

Shalva en Eden bedanken christelijke ondernemers voor hartverwarmende steun

Door Bouwen met Israël - 

4 november 2023

WhatsApp Image 2023-11-04 at 11.17.01 (1)

Bestuurslid Roger van Oordt (l) van Bouwen met Israël wordt welkom geheten in het Shalvacentrum door rabbijn Kalman Samuels.

Na de bloedige aanslag van Hamas in Zuid-Israël, vandaag precies een maand geleden, zijn zo'n 250.000 Israëli's op de vlucht geslagen vanwege de dreiging in zowel het zuiden (Hamas) als het noorden (Hezbollah) van het land. Eén van de vele initiatieven om vluchtelingen op te vangen komt van Shalva in Jeruzalem, een partnerorganisatie van Christenen voor Israël.

Shalva biedt in hun centrum in Jeruzalem intensieve zorg voor meervoudig gehandicapten. Al snel na 7 oktober, toen duidelijk werd dat veel Israëli's hun huis in het zuiden van Israël (voorlopig) moesten achterlaten, heeft Shalva echter extra ruime beschikbaar gesteld voor vluchtelingen.

Op maandag 9 oktober kreeg bestuurslid Roger van Oordt van Bouwen met Israël, de businessclub van Christenen voor Israël, een telefoontje van Yochanan Samuels van Shalva. Door het Ministerie van Volksgezondheid was hij gevraagd om te helpen bij de opvang van 70 tienermeisjes vanuit het zuiden van Israël. Toen Roger vroeg of dit de meisjes van Eden uit Carmya betrof was Samuels stomverbaasd. Hij had niet in de gaten dat hij vroeg of de businessclub wilde helpen met de opvang van de tieners van een project dat ze al jarenlang ondersteunen!

Kibboets Carmya, waar Eden tienermeisjes in de knel een liefdevol thuis biedt, was door Hamas-terroristen grotendeels verwoest. De meiden zelf waren vanwege het Loofhuttenfeest niet in de kibboets aanwezig op het moment van de invasie van Hamas. 

Een actie van Bouwen met Israël leverde al snel het benodigde bedrag op om de meiden van Eden te kunnen opvangen bij Shalva. Twee weken geleden zijn ze daar aangekomen en ze hebben het goed naar hun zin bij Shalva, dat daarnaast ook nog andere vluchtelingen opvangt. 

Afgelopen week was Roger van Oordt op bezoek bij Shalva in Jeruzalem, om de mensen van Shalva én Eden namens de bijna 250 leden van Bouwen met Israël te bemoedigen. 

Bekijk de foto's en video:

gebruik de pijltjes om te navigeren, klik op een foto voor een vergroting

Bouwen met Israel logo auteur

De auteur

Bouwen met Israël

Bouwen met Israël is de groeiende businessclub van Christenen voor Israël: dé ontmoetingsplek voor christelijke ondernemers met hart voor Israël.

Doneren
Abonneren
Agenda