Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Ondernemers

Terug naar overzicht

Burgemeester Jeruzalem opent nieuw clubhuis voor jonge scouts, met dank aan Nederlandse ondernemers

Door Bouwen met Israël - 

10 juni 2023

WhatsApp Image 2023-06-08 at 19.07.06 (2)

Burgemeester Moshe Lion (met rode das) opent het nieuw clubhuis voor de scouting in Jeruzalem.

Na een jaar bouwen was het deze week zover: het nieuwe clubhuis voor de scouting in Jeruzalem werd geopend!

De feestelijke opening werd gedaan door Moshe Lion, de burgemeester van Jeruzalem. Met het doorknippen van een blauw lint, de kleuren van Israël en de stad Jeruzalem, werd het gebouw officieel in gebruik genomen.

De bouw van het nieuwe clubhuis is mogelijk gemaakt door de gemeente Jeruzalem, de Jerusalem Foundation én de businessclub van Christenen voor Israël, Bouwen met Israël. Precies een jaar geleden was Moshe Lion in Nederland, onder meer om Nederlandse ondernemers te ontmoeten.

De leden van Bouwen met Israël brachten voldoende fondsen bij elkaar om de bouw van het nieuwe clubhuis te realiseren, samen met de eerdergenoemde partners. Een delegatie van Bouwen met Israël was aanwezig bij de opening.

Overigens is de businessclub van Christenen voor Israël niet alleen betrokken bij bouwprojecten. "Als Bouwen met Israël zetten we ons al 20 jaar in voor steun aan Israëlische kinderen en jongeren die het niet makkelijk hebben", legt voorzitter Timo Niemeijer uit.

"Dit project past precies in dat plaatje. Het clubhuis voor de scouting staat namelijk in Oost-Talpiot, een wijk waar veel gezinnen met kinderen wonen die alija hebben gemaakt uit bijvoorbeeld Ethiopië en Oost-Europa. De scouting is voor deze kinderen heel belangrijk om zich gewaardeerd te voelen, zich te ontwikkelen en een onderdeel te kunnen zijn van de Israëlische samenleving."

Bekijk enkele foto's van de feestelijke opening: 
klik op een foto voor een vergroting

Bouwen met Israel logo auteur

De auteur

Bouwen met Israël

Bouwen met Israël is de groeiende businessclub van Christenen voor Israël: dé ontmoetingsplek voor christelijke ondernemers met hart voor Israël.

Doneren
Abonneren
Agenda