Sluiten

Zoeken.

Nieuws uit Israël

Terug naar overzicht

Ondernemers zijn solidair met Israël

20 maart 2024

ondernemersreis

Opening van het voetbalveld. | Foto: CvI

Met 26 ondernemers van Bouwen met Israël en de Nederlandse Kamer van Koophandel Nederland-Israël maakten we van 15 tot 20 maart een solidariteitsreis naar Israël. Bouwen met Israël ondersteunt een heel aantal bijzondere projecten voor jongeren die vast zijn gelopen in gezin of maatschappij.

De reis begon met een ontmoeting met de burgemeester van Jeruzalem Moshe Lion en een bezoek aan Katamonim, een verpauperde wijk in Jeruzalem waar de ondernemers een clubhuis voor naschoolse activiteiten gaan realiseren. Een bijzonder hoogtepunt was de inauguratie van de Thorarol in het absorptiecentrum voor nieuwe immigranten in Karmiël.

Meisjes krijgen hulp

Ook het bezoek aan stichting Eden in kibboets Carmya ten noorden van Gaza was bijzonder. Op deze plek zijn de vijftig meisjes weer teruggekeerd na een verblijf van vijf maanden in Jeruzalem. De ondernemers van Bouwen met Israël hebben daar twee nieuwe woonunits laten plaatsen. Deze waren ook nodig nadat de raketten uit Gaza ook één van de huisjes getroffen had. Gelukkig waren de meisjes op 7 oktober, bij de aanval van Hamas, niet aanwezig, maar verbleven ze op andere locaties. In Neve Michael bezochten we het nieuwe project van Bouwen met Israël voor de renovatie van twee familiehuizen. In het najaar zal met de renovatie worden begonnen.

Verlies blijkt winst te zijn

De ondernemers hadden vorig jaar ook het aanleggen van een voetbalveldje voor immigranten uit Ethiopië mogelijk gemaakt en tijdens onze reis vond de feestelijke opening plaats, met een wedstrijdje tussen de ondernemers en de Ethiopisch oliem, waarbij de ondernemers het onderspit moesten delven, wat ondernemers niet echt gewend zijn. De reis werd afgesloten met een ontvangst op de residentie van de president van Israël, Yitschak Herzog.

ondernemersreis

Ontvangst door de president van Israël, Yitzhak Herzog. | Foto: President House, the State of Israel

Bouwen met Israël

Wil je meer weten over de Businessclub van Christenen voor Israël, Bouwen met Israël? Bezoek dan onze website en meld je aan: www.bouwenmetisrael.nl. Van deze keuze heb je nooit spijt.

Doneren
Abonneren
Agenda