Sluiten

Zoeken.

Noodactie hulp inwoners Zuid-Israël

6 mei 2019

b (1)

Israëlische kinderen schuilen voor raketten vanuit Gaza in Nitzan, Zuid-Israël

Afgelopen weekend had Israël zwaar te lijden onder een van de zwaarste raketaanvallen van de afgelopen jaren vanuit Gaza, door Hamas en de Islamitische Jihad. Meer dan zeshonderd raketten werden in nauwelijks twee dagen tijd willekeurig afgeschoten op Israëlische burgerdoelen rondom de Gazastrook. Daarbij vielen vier doden en tientallen gewonden. Het Israëlische leger reageerde met gerichte bombardementen op terroristische doelwitten in Gaza.

Oproep: Noodactie voor inwoners zuid-Israël

Help nu de inwoners van Zuid-Israël! Via onze partnerorganisaties in Israël willen we eerste noodhulp bieden aan families in zuid-Israël die direct getroffen zijn door raketten. Daarnaast hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan de opbouw en bescherming van de bevolking van Zuid-Israël. De eerste hulp en opbouw kosten veel geld. Als Christenen voor Israël willen we graag 100.000 euro bijdragen. Elk bedrag is welkom. Doet u mee?


Een moeder schuilt met haar kinderen in het trappenhuis vanwege de aanhoudende raketaanvallen.


Bekijk dit interview met een Nederlandse vrouw wiens huis gisteren verwoest werd door een raket vanuit Gaza:


Breekbaar staakt-het-vuren

Inmiddels is er sinds 4.30 vanochtend een breekbaar staakt-het-vuren van kracht. De scholen in Zuid-Israël gaan vandaag open. Maar iedereen is gespannen, want zal de rust standhouden? Het verleden leert helaas dat een staakt-het-vuren altijd tijdelijk is. Telkens weer laait de haat van Hamas tegen de Joodse staat Israël op.

Bid voor de nabestaanden van de slachtoffers en de gewonden. Bid dat het staakt-het-vuren standhoudt, zodat de onschuldige mannen, vrouwen en kinderen in zuid-Israël en Gaza rust hebben

Bezoek burgemeester Sderot aan Nederland

Sderot wordt ook wel de bunkerhoofdstad van de wereld genoemd. De stad, gelegen op nauwelijks twee kilometer van de Gazastrook, staat onder constante dreiging van de raketterreur van Hamas. Een groot deel van de bevolking van Sderot en de omliggende steden en dorpen heeft te kampen met trauma’s.

Alon Davidi, de burgemeester van Sderot, spreekt op 3 en 4 juni in Nederland over de impact van de raketterreur op de inwoners van zijn stad. Kijk hier voor meer informatie.

Op uw muren, o Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld, die de ganse dag en de ganse nacht nimmer zullen zwijgen.

— Jesaja 62:6

Doneren
Abonneren
Agenda