Sluiten

Zoeken.

Israël Aktueel

Terug naar overzicht

Medische mogelijkheden

Door Redactie cvi.nl - 

27 september 2023

0802 - jpg

Foto: Shutterstock

Israël is in veel opzichten een innovatief land, zo ook op medisch gebied. Niet zelden komt Israël met nieuwe inzichten die de volksgezondheid wereldwijd ten goede komen. We zetten een paar recente medische ontwikkelingen op een rijtje.

Persoonlijke aanpak infectieziekten

Een persoonlijk afgestemd behandelplan voor kankerpatiënten is algemeen bekend. Onderzoekers van de Universiteit van Tel Aviv hebben nu een vergelijkbare aanpak ontwikkeld voor de bestrijding van infecties. Twee immuunmarkers in het bloed geven aan welke medicatie en dosering de ziekteverwekker het best kan bestrijden en de schade kan herstellen.

Gepersonaliseerde ivf-behandeling

Het bedrijf FertiliFit heeft een model ontwikkeld dat de medische geschiedenis, fysiologie en hormoonspiegels van een patiënt combineert om zo de beste ivf-behandeling te kunnen samenstellen.

Beroertes voorkomen

De Israëlische startup Avertto kwam met een systeem dat de bloedstroom naar de hersenen controleert, eventuele veranderingen detecteert en indien nodig waarschuwingen geeft om een tijdige behandeling mogelijk te maken en zo beroertes te voorkomen.

Geen voetzweren meer

Actic Medical is de bedenker van de Hybrid+ inlegzool. Deze zool heeft sensoren die de druk, temperatuur en beweging van de voet kunnen meten om de drager te informeren over dreigende voetzweren. De patiënt kan vervolgens zelf de druk van de inlegzool herverdelen.

Snellere diagnose Alzheimer en Parkinson

De LacriScan-diagnosetest van Aviv Mesika maakt gebruik van de tranen van een patiënt om in een zeer vroeg stadium Alzheimer en Parkinson te diagnosticeren. De nieuwe test is gevoeliger dan eerdere testen en controleert op meerdere chemische markers in de hersenen van patiënten met genoemde ziekten.

Abonneer gratis

op Israël Aktueel

Favicon CVI

De auteur

Redactie cvi.nl

Doneren
Abonneren
Agenda