Sluiten

Zoeken.

Steun Israël

Terug naar overzicht

Kerstactie voor de kinderen van Israël

Door Christenen voor Israël - 

26 december 2020

Schermafbeelding 2020-12-15 om 16.43.48

Het Jaffa Instituut geeft al bijna veertig jaar hulp aan kansarme kinderen in Israël. Veel kinderen in Israël leven onder de armoedegrens. Hun ouders zijn werkloos door allerlei redenen, en daardoor lopen veel kinderen het risico in een vicieuze cirkel van armoede terecht te komen.

Maar niet alleen dit: veel kinderen die bij het Jaffa Instituut geholpen worden, komen uit een thuis waar ze verwaarloosd of zelfs misbruikt zijn, en daarom uit huis geplaatst zijn door jeugdzorg. Het Jaffa Instituut probeert de vicieuze cirkel van armoede en uitzichtloosheid te doorbreken: met allerlei naschoolse activiteiten, door therapie te geven, en door de kinderen een toekomstperspectief te bieden. Als Christenen voor Israël steunen we al vele jaren dit prachtige werk van David Portowicz en zijn toegewijde team.

Een school als tweede thuis

Eén van de afdelingen van het Jaffa Instituut is een internaat voor jongens die vanwege hun moeilijke familiesituatie niet meer thuis kunnen wonen. Graag vragen we uw steun voor de renovatie van het naschoolse clubhuis van het Jaffa Instituut. Tweehonderdvijftig jongeren brengen hun middelbareschooltijd door op het internaat van het Jaffa Instituut in Beth Shemesh. Zes jaar lang vormt deze school hun thuis.

Op dit internaat krijgen ze kwaliteitsonderwijs, maar krijgen ze vooral veel liefde, aandacht en hoop voor de toekomst. Het is een gezellige en beschermde omgeving, waar ze ook de God van Israël leren liefhebben. Na het normale lesprogramma kunnen de jongens gezellig samenzijn in hun clubhuis.

Renovatie van het clubhuis

Alleen: het clubhuis van het Jaffa Instituut is oud, en dringend aan renovatie toe. Tot nu toe was er nooit budget voor de renovatie van deze ontspanningsruimte. De meubels zijn oud, en de ruimte is nu allesbehalve aantrekkelijk. De ruimte bestaat uit twee lokalen.

De renovatie van het clubhuis bedraagt in totaal ongeveer 50.000 euro. Voor dat bedrag wordt de ruimte weer mooi gemaakt, worden allerlei meubels, spelletjes en computers aangeschaft voor huiswerk, extra begeleiding en ontspanning. Het idee is dat het een ruimte wordt waar jongeren zich echt thuis kunnen voelen. Helpt u mee?

Het clubhuis van het Jaffa Instituut is dringend aan renovatie toe. Bekijk hier de fotoslider.

Uw kerstgift voor de kinderen van Israël

Steun het Jaffa Instituut met uw kerstgift, voor de kinderen van Israël! David Portowicz, de oprichter van het Jaffa Instituut, doet een dringend beroep op Christenen voor Israël om hulp voor de renovatie van het clubhuis: “Deze ruimte zal dagelijks intensief gebruikt worden door de kinderen. Het is een plek die ze nodig hebben, na lange dagen studeren, om samen met vrienden te kunnen ontspannen. Tot nu toe hadden we het budget niet om het clubhuis gezellig te maken, maar we hopen dat we met de steun van Christenen voor Israël dit wel kunnen doen”.

Helpt u mee?

Favicon CVI

De auteur

Christenen voor Israël

Doneren
Abonneren
Agenda