Sluiten

Zoeken.

Jaffa-zomerkamp voor kansarme kinderen

Door Redactie cvi.nl - 

6 oktober 2023

image001

Deze zomer konden dankzij de gulle steun van Christenen voor Israël bijna duizend kansarme kinderen in de leeftijd van drie tot zeventien jaar, die in Jaffa en de omliggende gebieden wonen, waaronder tientallen vluchtelingenkinderen uit de Oekraïne, deelnemen aan het zomerkamp van het Jaffa Instituut.

Het zomerkamp duurde de hele maanden juli en augustus en was gevuld met interactieve, leuke binnen- en buitenactiviteiten, bedacht door onze medewerkers van het naschoolse verrijkingscentrum. Ze hebben veel aandacht, toewijding en moeite gestoken in het maken van deze geweldige programma's, waaronder bijna twintig excursies naar spannende en interessante plaatsen.

Hoogtepunten

Hier zijn een paar hoogtepunten van de vele geweldige activiteiten en uitstapjes die de kinderen deze zomer hebben meegemaakt:

Voetbalstadion

De kinderen genoten van een opwindende rondleiding door het Bloomfield Voetbalstadion en mochten zelfs voetbalster David Peretz van het team van Maccabi Tel-Aviv ontmoeten.

Het enthousiasme en plezier van de kinderen was voelbaar en ze gingen naar huis met geweldige verhalen om aan hun vrienden en familie te vertellen!

Activiteiten met soldaten

De kampeerders namen deel aan een breed scala aan activiteiten onder leiding van soldaten uit verschillende korpsen van het ministerie van Defensie.

De kinderen profiteerden zowel van de leuke en boeiende activiteiten als van de ontmoeting en interactie met jonge, energieke soldaten die vastbesloten waren om hen een leuke tijd te bezorgen!

Steun voor de kinderen

Naast de voor de hand liggende voordelen van een leuke en plezierige zomervakantie voor de kinderen, was het niet minder belangrijk dat het kamp deze kinderen een veilige en verrijkende omgeving bood voor de duur van de zomer. Daardoor kregen ze een gevoel van stabiliteit en de programmastaf kon ze de emotionele steun blijven geven die ze nodig hadden.

Bekijk ook deze video van de zomerkampen. Tekst gaat onder de video verder.

Steun het Jaffa Instituut!

Het organiseren van kinderkampen is niet het enige dat het Jaffa Instituut doet.

Het Jaffa Instituut geeft hoop aan kinderen met een moeilijke thuissituatie. Zo geven ze naschoolse opvang aan kinderen uit de achterstandswijken van Jaffa. Ook vangen ze kinderen liefdevol op omdat hun ouders niet voor ze kunnen zorgen. Het Jaffa Instituut biedt deze kinderen een toekomst, door in ze te investeren. Met heel veel liefde, goed onderwijs en voedzame maaltijden.

Christenen voor Israël financiert allerlei benodigdheden, zoals schoolboeken, schoolbanken, maar ook de dagelijkse voedzame maaltijd voor honderden kinderen. Helpt u ook mee?

Favicon CVI

De auteur

Redactie cvi.nl

Doneren
Abonneren
Agenda