Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Adventsoverdenking 3 december • Roepen in de woestijn

Door Kees de Vreugd - 

3 december 2023

1

Advent is verwachten. We kijken uit naar de komst van de Messias, de Koning van Israël. In deze Adventstijd delen we elke dag een korte overdenking met u. Zo bereiden we ons voor op Zijn komst. Leest u mee?

“Johannes zei: Ik ben de stem van iemand die roept in de woestijn: Maak de weg van de Heere recht, zoals Jesaja, de profeet, gesproken heeft.”

— Johannes 1:23

Johannes de Doper getuigt wie hij zelf is: iemand die roept in de woestijn. Zijn prediking en zijn doop zijn niet anders dan een voorbereiding voor Israël om het Messiaanse tijdperk in te gaan.

Eigenlijk herhaalt hij in zijn optreden de geschiedenis van Israël. De locatie is veelzeggend: aan de overkant van de Jordaan, waar het volk ooit na de uittocht doorheen moest om het beloofde land binnen te gaan; in de woestijn effent hij voor de Heere de weg vanuit het oosten, waar de ballingen van Israël waren, om met de ballingen terug te komen (Jesaja 40).

De onderdompeling in de Jordaan duidt op het herstel van Israël: gereinigd van zonden mag Israël opnieuw in het beloofde land wonen zoals God dat bedoeld heeft.

Adventsbijeenkomst in Nijkerk

zaterdag 9 december 13.00 uur
kees-de-vreugd-web-150x150

De auteur

Kees de Vreugd

Kees de Vreugd is theoloog en werkt bij Christenen voor Israël waar hij onder meer hoofdredacteur is van het blad Israël en de Kerk.

Doneren
Abonneren
Agenda