Sluiten

Zoeken.

Ruben Ridderhof

ruben sprekersfoto

Ruben Ridderhof

"Als christenen kunnen we veel leren van het Joodse volk."

— Ruben Ridderhof

Nodig een spreker uit

Onze sprekers komen graag bij u langs om te spreken over Gods trouw aan Israël. Nodig ons uit in uw woonplaats of kerkelijke gemeente!

Verrijking

"In 2004 kwam ik bij Christenen voor Israël werken als redacteur van de krant Israël Aktueel. Israël was voor mij toen nog vooral een interessant journalistiek onderwerp, waarin ik me graag verder verdiepte. Dat is wel gelukt! Israël is zo'n veelzijdig land me zo'n bewogen geschiedenis dat je nooit uitgeleerd raakt. Bovendien is het een land waarover in de media vaak een enorm eenzijdig beeld wordt geschetst. Daar tegenwicht aan bieden, vereist veel aandacht en verdieping van je kennis en daar kan ik inmiddels veel over vertellen, zul je wel begrijpen.

Daarnaast heb ik in mijn werk enorm veel mogen leren over wat de Bijbel ons leert over de rol van Israël. Daarbij ben ik enorm verrijkt door de ontmoeting met Joden tijdens mijn bezoeken aan Israël en voor interviews voor onze krant. Ik heb in die ontmoetingen mogen ontdekken hoe rijk het Jodendom is voor ons als christenen en hoeveel van die rijkdom het christendom is verloren door zich eeuwenlang tegen het Jodendom af te zetten. Ik hoop dat ik door mijn werk en mijn lezingen christenen iets mag laten proeven van die rijkdom om zo te ontdekken dat God Israël heeft uitgekozen om Zijn hele schepping tot zegen te zijn!"

Doneren
Abonneren
Agenda