Sluiten

Zoeken.

De kinderen van Israël

Oekraïne

Terug naar overzicht

Weeshuis Tikva Odessa

photo-40

HaTikva, zo heet het Israëlische volkslied. Het betekent ‘De Hoop’. Omdat de staat Israël een hoopvol thuisland is voor Joden wereldwijd. Maar voor velen is die hoop nog ver weg. En toch is het er. God ziet om naar Zijn volk. In het Oekraïense Odessa geeft Tikva hier handen en voeten aan.

Wat doet Tikva?

Je zou Tikva een ‘Joods weeshuis’ kunnen noemen. Maar het is veel meer dan dat. Tikva vangt Joodse kinderen op uit allerlei thuissituaties. Voor veel gezinnen waar deze kinderen vandaan komen, is diepe armoede de reden dat ze niet meer thuis kunnen wonen. Vanuit heel Oekraïne vangt de organisatie Joodse kinderen op die anders gedoemd zijn een uitzichtloos bestaan te blijven leiden.

De missie van Tikva is om zorg te dragen voor dakloze, verwaarloosde en mishandelde Joodse kinderen in Oekraïne. Tikva biedt een warme omgeving, waar de kinderen worden opgevangen. Ze krijgen dagelijks goed te eten en ontvangen warme kleren, maar ook lichamelijke en psychische zorg. Daarbij geeft Tikva zowel regulier als Joods onderwijs.

Tikva heeft verschillende afdelingen. Ze hebben een peuter- en kleuterafdeling, waar de allerkleinste kinderen worden opgevangen, een jongens- en een meisjeshuis en een huis voor tieners en studenten. Op die manier kunnen de kinderen die door Tikva worden opgevangen opgroeien van angstige, wantrouwige en verstoten kinderen tot levendige, zelfbewuste volwassenen. Veel van deze kinderen kiezen bovendien voor een toekomst in hun thuisland Israël.

Christenen voor Israël helpt!

We steunen Tikva allereerst financieel. Zo kan Tikva de kinderen geven wat ze nodig hebben. Denk hierbij aan de aanschaf van schoolspullen, maaltijden en kleding. Daarnaast is veldwerker Koen Carlier betrokken bij Tikva en brengt hij regelmatig bezoeken. Op deze manier laten wij onze betrokkenheid bij het project zien.

Waarom wilt u Tikva steunen?

De afgelopen twintig jaar heeft Tikva 2.250 Joodse weeskinderen opgevangen. Op dit moment zijn er nog steeds ruim 2.500 Joodse kinderen die wachten tot ze uit hun uitzichtloze bestaan gered kunnen worden.

Met uw gift kan Tikva de ruim driehonderd Joodse kinderen die bij Tikva verblijven voeden, kleden, verzorgen en onderwijzen. Daarnaast kan Tikva met uw steun actief op zoek naar Joodse weeskinderen die hun hulp hard nodig hebben.

Uw gift maakt een enorm verschil in deze jonge levens. Bedankt voor uw steun!
Doneren
Abonneren
Agenda