Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Breng de Joden thuis

Oekraïne

Terug naar overzicht

First Home in the Homeland

First Home in the Homeland | Foto: Jaco Klamer

Vanuit alle landen van de wereld keren Joden terug naar Israël. Eenmaal in Israël is het belangrijk om goed te integreren. Dit is voor velen een lastige opgave. Denk aan het leren van de taal en het vinden van werk, onderdak en een school voor de kinderen. De coronacrisis maakt de emigratie en de integratie nog een stuk lastiger. Het programma 'First Home in the Homeland' helpt bij deze integratie.

Wat houdt het project in?

Jaarlijks emigreren zo'n 17.000 Joden uit de hele wereld naar Israël, afkomstig uit de Voormalige Sovjet-Unie, uit Frankrijk, Ethiopië, India, Argentinië, en vele andere landen. In Israël komen ze thuis. Vanaf het moment van aankomst start de integratie, zodat Israël het land is waar ze zich thuisvoelen. Het project 'First Home in the Homeland' helpt hen daarbij: het vormt een 'eerste thuis in het thuisland'.

Dit programma is erg geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Ouders krijgen zes maanden onderdak in een kibboets en krijgen vijf dagen per week, vijf uur per dag Hebreeuwse les. Kinderen gaan naar school op de kibboets en ouders krijgen hulp bij het vinden van werk en bij het regelen van administratieve zaken. Daarnaast biedt de kibboets sociale contacten met de andere inwoners. De perfecte omgeving om veilig te acclimatiseren.

Bekijk hieronder een korte video over drie gezinnen die meedoen
aan het project 'First Home in the Homeland'

Christenen voor Israël helpt!

Christenen voor Israël steunt het project 'First Home in the Homeland' al jaren. Dat doen we door giften, maar we bezoeken de kibboetsen ook tijdens onze solidariteitsreizen. We laten hiermee zien dat we niet alleen financieel, maar ook persoonlijk betrokken zijn bij het project.

Waarom wilt u dit project steunen?

Joden van over de hele wereld komen thuis in het Beloofde Land. Het is belangrijk dat ze zich ook echt thuisvoelen, goed integreren en een nieuw bestaan op kunnen bouwen in Israël. Dankzij uw steun kunnen we vele gezinnen helpen om succesvol te integreren, zodat ze op hun beurt weer tot zegen kunnen zijn voor anderen. De integratie van Joodse gezinnen in het 'First Home in the Homeland'-programma kost 450 euro per persoon. We willen graag dit jaar 300 gezinnen helpen. Doet u mee?

Doneren
Abonneren
Agenda