Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

De kinderen van Israël

Terug naar overzicht

First Baptist Church in Bethlehem

Khoury 3

In Bethlehem hebben de christenen het zwaar onder het bestuur van de Palestijnse Autoriteit. Toch zijn ds. Naim Khoury en zijn vrouw Elvira vastberaden om hun Arabische stadsgenoten bekend te maken met Gods trouw en Zijn komende Koninkrijk. Het echtpaar brengt een boodschap van vrede, liefde en harmonie in een omgeving van haat tegen Israël, en probeert de mentaliteit te veranderen.

Wat doet de First Baptist Church in Bethlehem?

Voorganger Naim en zijn vrouw Elvira organiseren al jarenlang zomeractiviteiten voor kinderen in Bethlehem en de wijde omgeving. Het doel is om deze kinderen kennis te laten maken met het Evangelie en op die manier ook hun ouders te bereiken. Daarnaast vinden ze het belangrijk om Arabische kinderen liefde bij te brengen voor Israël, Gods verbondsvolk. Elke zomervakantie staat er een Vakantiebijbelschool gepland. Het programma is opgesplitst in drie delen.

Deel 1: Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is het programma verspreid over drie weken, zodat er zoveel mogelijk kinderen ontvangen kunnen worden. Het zal een enorme zegen zijn voor de kinderen dat ze na lange tijd thuis te hebben gezeten eindelijk weer activiteiten kunnen ondernemen. Op een laagdrempelige manier maken ze kennis met de Bijbel, zowel het Oude als Nieuwe Testament.

Deel 2: Voor jongeren in de middelbare schoolleeftijd worden twee dagen georganiseerd, die in het teken staan van aanbidding, leiderschap, spelletjes, Bijbelstudie en lekker eten. Dit zal de jonge generatie raken en ze doen beseffen dat het geen optie is om bij de pakken neer te zitten.

Deel 3: Voor de leden van de gemeente plannen ds. Naim Khoury en Elvira een gemeenteweekend met muziek, eten en het delen van getuigenissen. Na de quarantaine van drie maanden en de moeilijke tijd waar mensen nu doorheen gaan, is het goed dat gemeenteleden elkaar ontmoeten en beseffen dat ze er niet alleen voor staan.

Christenen voor Israël helpt!

We steunen de kerk van ds. Khoury financieel, maar we onderhouden ook contact met de gemeente en bezoeken hen regelmatig met onze Israëlreizen. Zo laten we zien dat we ons diep verbonden voelen met onze broeders en zusters in Bethlehem, en mag deze gemeente zich op zijn beurt gesteund voelen.

Waarom wilt u de First Baptist Church steunen?

Het aantal christenen in Bethlehem is in de afgelopen zeventig jaar enorm afgenomen. Daar waar in 1948 tachtig procent van de stad christen was, is dat nu nog maar tien procent. Vele christenen trekken weg, vanwege vijandigheid van moslims tegen christenen, maar ook omdat de situatie in de stad uitzichtloos is. Het werkloosheidscijfer is er hoger dan ooit. Gezinnen hebben moeite om rond te komen.

De gemeente van ds. Naim Khoury is een gemeente met veel liefde voor de God van Abraham, Isaak en Jakob, voor de God van Israël. Die boodschap van Gods trouw aan Israël maakt hen niet populair in de stad. Juist daarom is het geweldig dat we deze gemeente financieel mogen ondersteunen. Mede door uw steun kunnen de zomeractiviteiten voor kinderen elk jaar weer van start gaan. Helpt u mee? Bedankt voor uw hulp!

Kerk in Nazareth

Ook in Nazareth ondersteunen we een Arabische gemeente: 'Home of Jesus the King Church'. Lees hier meer.

Doneren
Abonneren
Agenda