Meals on Wheels

een maaltijd voor Joodse ouderen in Oekraïne

Als Christenen voor Israël ondersteunen we namens u al jarenlang Joodse ouderen en Holocaustoverlevenden in Oekraïne, één van de armste landen van Europa. Nu men niet meer naar de gaarkeukens kan, zetten we een noodactie op.

In deze periode willen we meer dan 300.000 meals on wheels (‘maaltijden op wielen’) verzorgen. Voor €5,- maakt u het mogelijk dat een voedzame maaltijd aan huis wordt bezorgd bij een Joodse oudere in Oekraïne!

Hoe werkt deze noodactie?

1. Doneren

Wilt u doneren voor deze noodactie? Namens de ouderen in Oekraïne: bedankt! Eén maaltijd kost €5,-. Meerdere maaltijden kan natuurlijk ook.

2. Inkopen

De benodigde producten worden lokaal ingekocht bij de groothandel.

3. Gaarkeuken

Normaal gesproken bezoeken veel Joodse ouderen in Oekraïne één van de gaarkeukens. Nu deze gesloten zijn, worden de maaltijden per stuk verpakt en klaargemaakt voor bezorging.

4. Bezorging

De chauffeurs in Oekraïne rijden de hele dag rond om de maaltijden te bezorgen. Dit doen we in samenwerking met een lokale Joodse partnerorganisatie.

5. De maaltijd

Daar doen we het uiteindelijk voor: zorgen dat de maaltijd op het bord komt van een Joodse oudere. We krijgen ontzettend dankbare reacties! Helpt u mee?