Sluiten

Zoeken.

Willem J. Ouweneel presenteert nieuw boek over Israël

13 februari 2019

Ouweneel-boekpresentatie-1024x549

Prof. dr. Willem J. Ouweneel schreef al meer dan 130 boeken, en vanaf zaterdag voegt hij er daar nog weer eentje aan toe. Dan presenteert hij in het Israëlcentrum in Nijkerk namelijk zijn nieuwe werk ‘Het Israël van God’.

In veertien onderwerpen bespreekt Ouweneel het onderwerp Israël in de breedste betekenis van het woord. Van de vervangingstheologie tot de Palestijnen en van de relatie tussen Jezus en Israël tot de relatie tussen de kerk en Israël. Geen thema is voor Ouweneel ‘te gevoelig’ om uit de weg te gaan, wat het boek tot een must read voor elke christen maakt.

Ouweneel zal het eerste exemplaar van ‘Het Israël van God’ aanbieden aan de Nederlands-Israëlische kunstenaar Marc de Klijn. Hij was jarenlang overtuigd aanhanger van de vervangingstheologie, totdat een aangrijpend bezoek aan Auschwitz hem bewust maakte van zijn joodse wortels. Hij werd ‘Messiasbelijdend’ en woont nu alweer jaren in Israël, waar hij regelmatig exposeert.

De boekpresentatie vindt plaats tijdens de Israël Thema Talks, waar Ouweneel spreekt over het thema ‘De vijf vervangingen van de vervangingstheologie’. Wilt u er bij zijn? U kunt zich hier aanmelden!

Doneren
Abonneren
Agenda