Waarom stelt Trump de publicatie van zijn vredesplan uit? -

Sluiten

Zoeken.

Waarom stelt Trump de publicatie van zijn vredesplan uit?

Door Yochanan Visser - 

23 november 2018

President Donald Trump. - Foto: Flash90

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn ‘deal van de eeuw’ vredesplan op de lange baan geschoven, althans voorlopig, dat melden de Palestijnse media donderdag.

Het besluit werd genomen nadat Ron Dermer, de Israëlische ambassadeur in de Verenigde Staten Trump had aanbevolen de publicatie van het initiatief uit te stellen vanwege de ‘politieke en veiligheidscrisis in Israël’ volgens de Palestijnse krant Al-Quds.

Een niet nader genoemde Israëlische diplomatieke bron zei dat premier Benjamin Netanyahu “er de voorkeur aan geeft om het plan helemaal niet te publiceren, vooral nu, temidden van de recente ontwikkelingen in de regio en de politieke crisis in Israël.”

“Het conflict gaat niet over een stuk land en kan niet worden opgelost door het te benaderen als een ‘onroerendgoeddeal’ zoals Trump eerder suggereerde omdat het een Ribat is voor Allah, een religieuze oorlog”

Vul hier uw eigen inhoud in.

De auteur

Yochanan Visser

Yochanan Visser maakte vanuit Nederland alija naar Israël waar hij Missing Peace oprichtte, een onderzoeksjournalistiekbureau om de werkelijkheid achter de eenzijdige berichtgeving over Israël bloot te leggen. Zijn grondige research heeft menig fabeltje over Israël weerlegd. Na enige jaren gewerkt te hebben als Midden-Oosten correspondent bij Western Journalism, een van de snelst groeiende nieuwssites in Amerika werd hij begin 2018 aangesteld als analist bij Israel National News (Arutz 7) en Israel Today. De focus van zijn werk is om de situatie van Israël in het snel veranderende Midden-Oosten uit te leggen aan een zo groot mogelijk publiek.