Sluiten

Zoeken.

Waarom begon Netanyahu geen oorlog in Gaza?

Door Yochanan Visser - 

15 november 2018

netanyahu

Premier Benjamin Netanyahu. - Foto: Flash90

Nadat binnen één dag 460 raketten vanuit Gaza op Zuid-Israël werden afgevuurd en de Israëlische luchtmacht reageerde met het bombarderen van 160 aan terreur gerelateerde doelen in de Gazastrook kwamen Hamas en de Israëlische regering een staakt-het-vuren overeen dinsdagmiddag.

De beslissing om uiteindelijk niet een nieuw grondoffensief tegen Hamas en de andere Palestijnse terreurgroepen in Gaza te lanceren, leidde tot grote woede onder het Israëlische publiek en met name onder de inwoners van dorpen en steden rond de Gazastrook. Een opiniepeiling die op woensdagavond werd gepubliceerd door tv-kanaal 2 in Israël liet zien dat driekwart van de Israëli’s van mening was dat premier Netanyahu en Defensieminister Avigdor Liberman de crisis verkeerd hadden behandeld.

“Er bestaat twijfel over het vermogen van het Israëlische leger om een dergelijke drie- of vier fronten oorlog te managen laat staan winnen.”

Vul hier uw eigen inhoud in.

visser-2

De auteur

Yochanan Visser

Yochanan Visser maakte vanuit Nederland alija naar Israël waar hij Missing Peace oprichtte, een onderzoeksjournalistiekbureau om de werkelijkheid achter de eenzijdige berichtgeving over Israël bloot te leggen. Zijn grondige research...

Doneren
Abonneren
Agenda