Sluiten

Zoeken.

Vrijwilliger worden in Israël

Door Joanne Nihom - 

25 augustus 2017

vrijwilligers-hineni-1024x576

Vrijwilligers Bert (61) Janny (58) schillen aardappels in de gaarkeuken van Hineni in Jeruzalem. - Foto: Jacco Klamer

Het is zomer! Bent u deze zomer in Israël? In een serie blogs van Joanne Nihom leest u van alles over wat er deze zomer in Israël valt te beleven. » lees alle blogs over ‘deze zomer in Israël’

We sluiten deze serie over mogelijkheden om te doen in Israël af met de mogelijkheid van een verblijf waarbij u zich nuttig maakt door als vrijwilliger aan de slag te gaan. Een greep uit de vele mogelijkheden.

Melabev day clubs is een organisatie voor ouderen die aan Alzheimer lijden. De organisatie is wat blij met vrijwilligers die een aantal ochtenden per week de ouderen willen bezoeken en/of ze begeleiden naar verschillende workshops, zoals kunst, muziek, koken en bakken.

Het Jaffa Instituut geeft kansarme kinderen hoop en kans op een beter leven. De organisatie heeft scholen, opvangcentra en clubs op een aantal plekken in het land. Hulp is altijd welkom.

In de grote steden zijn gaarkeukens voor mensen die in armoede leven en amper rondkomen. Ook daar zijn altijd ze blij met extra hulp. Een van die organisaties is Stichting Hineni in Jeruzalem en de directeur is Benjamin Philip, een oud-Nederlander.

Stichting Aleh heeft een aantal centra verspreid over het hele land. Zij verzorgen geestelijk en lichamelijk gehandicapte jongeren. Ook zij zijn blij met vrijwilligers, maar onderschat dit werk niet, het is fysiek en mentaal zwaar, wel heel dankbaar.

Colel Chabad, de oudste liefdadigheidsinstelling in Israël, zorgt voor mensen die in armoede leven. Help mee om voedselpakketten in te pakken. Alle leeftijden zijn welkom.

Livnot U’Lehibanot (Ivriet voor ‘bouwen’ en ‘gebouwd worden’) verzorgt allerlei vrijwilligerswerk in het noorden van Israël. Helpen bij het renoveren van appartementen van invalide mensen of mensen die in armoede leven, bij voedselbanken of in een Ethiopisch opvangcentrum.

Yemin Orde Youth Village, ook in het noorden van Israël, is een huis, school en veilige haven voor kinderen uit achtergestelde gezinnen. Vaak zijn het wezen of komen ze uit families waarvan de ouders in het criminele circuit zitten. Vrijwilligers zijn welkom.

Iedere donderdagmorgen, vanaf 09.15 uur, in Yakim Straat in Jeruzalem, kunt u helpen met het klaarmaken van de wekelijkse voedselpakketten voor slachtoffers van terreur, mensen die geestelijk en/of lichamelijk zijn geraakt door een terreuraanslag.

joannenihom-cirkel

De auteur

Joanne Nihom

Onze journaliste Joanne Nihom woont al enige jaren in Israël. “Israël is voor mij thuiskomen, onderdeel zijn van een ongelofelijke uitdaging. Israël is voor mij het land, de zee, de...

Doneren
Abonneren
Agenda