Vijf uitspraken van ds. Saleem Shalash die naar Nederland ko

Sluiten

Zoeken.

Vijf uitspraken van ds. Saleem Shalash die naar Nederland komt

2 december 2019

Arabische voorganger uit Nazareth komt in december naar Nederland

Van 7 tot en met 11 december is de Arabische voorganger ds. Saleem Shalash in Nederland voor een aantal lezingen. Naast de adventbijeenkomst in Nijkerk spreekt ds. Shalash in Zwijndrecht, Assen en Belt-Schutsloot over het thema ‘Hoe een Arabier liefde voor Jezus én Israël kreeg’.

Vijf uitspraken

Maak alvast kennis met ds. Shalash aan de hand van vijf van zijn uitspraken:

“Ze vertelde altijd over Jezus en daarom vroeg ik me af waar God dan was gebleven in dit ongeval. Toen hoorde ik een stem die zei: ‘Iemand is overleden, maar iemand anders wordt herboren.‘ Ik begreep dit eerst niet, maar ik ben toen wel voor het eerst in de Bijbel gaan lezen.”

– over een christelijke vriendin die om het leven kwam bij een verkeersongeval

“Het samengaan van Joden en Arabieren was voor mij als de hemel op aarde.”

– over zijn studietijd aan het Israel College of the Bible, waar hij samen met Joden de Bijbel bestudeerde

“Van de miljoenen christenen in het Midden-Oosten leeft slechts één procent in vrijheid. Dat zijn de christenen die het geluk hebben dat ze in Israël wonen.”

– over godsdienstvrijheid in het Midden-Oosten

“Tijdens mijn studie werd ik verliefd op het Oude Testament een boek dat ik vroeger niet mocht lezen omdat het afval was, een dom historisch boek van de Joden.”

– over het Oude Testament

“Israël is als enige democratie in het Midden-Oosten een veilige haven voor het Joodse volk, de groeiende christelijke bevolking en andere minderheden. De Israëlische Inlichtingendienst helpt wereldwijd om terrorisme te voorkomen, Israël ontwikkelt levensreddende technieken en nog belangrijker: Israël is het beloofde land van God en Hij heeft een plan voor Zijn volk.”

– over zijn steun aan Israël

Lezingen

Nieuwsgierig geworden naar ds. Shalash? Tijdens zijn lezingen legt ds. Shalash uit hoe hij liefde voor Israël kreeg en welke uitwerking dit heeft in zijn omgeving. Hij spreekt op 7 december in Nijkerk (adventbijeenkomst), 9 december in Zwijndrecht, 10 december in Assen en 11 december in Belt-Schutsloot. Bekijk de agenda van deze krant voor de details.