Sluiten

Zoeken.

Veiliger fietsen in Tel Aviv

Door Joanne Nihom - 

12 juni 2020

fietsentelaviv

- Foto's: gemeente Tel Aviv

Wist u dat je op veel plaatsen prima kunt fietsen in door Israël? Bijvoorbeeld door Tel Aviv. Geen betere manier om de stad goed te leren kennen en ook nog eens heel gezond.

Toen ik naar Israël verhuisde, ging mijn Nederlandse omafiets mee en ik fiets wat af. Als ik in Tel Aviv ben, huur ik een fiets. Dat is best wel manoeuvreren, vanwege het drukke verkeer. Daarom ben ik blij dat het gemeentebestuur van de stad afgelopen week een strategisch plan heeft goedgekeurd om de lengte van de fietspaden in de stad tegen 2025 ruim te verdubbelen van 140 km tot 300 kilometer

De gemeente maakte ook bekend dat er elf verkeersvrije straten komen, als onderdeel van een algemeen stedelijk beleid dat voorrang geeft aan voetgangers en fietsers en de lokale handel stimuleert.

Ron Huldai, burgemeester van Tel Aviv-Jaffa: “De stad heeft de afgelopen jaren een revolutie ondergaan en fietsen is een integraal onderdeel geworden van de stadscultuur. Belangrijk is dat we de straten “teruggeven” aan de fietsers en de voetgangers.”

Meital Lehavi, locoburgemeester en medeverantwoordelijk voor het transport in de gemeente: “De fietser is niet meer weg te denken uit het stadsbeeld en daar moet meer rekening mee worden gehouden.” Dat gaat de gemeente nu verwezenlijken met een nieuw strategisch plan. De belangrijkste punten hiervan zijn:

  • Het aanleggen van tientallen kilometers aan nieuwe fietspaden, waardoor een ononderbroken en veilig fietspadennetwerk ontstaat.
  • Het creëren van innovatieve fietsenstallingen zoals het plaatsen van fietsenstallingen op de binnenplaatsen van particuliere gebouwen.
  • De regelgeving verbeteren om voetgangers en fietsers te beschermen.
joannenihom-cirkel

De auteur

Joanne Nihom

Onze journaliste Joanne Nihom woont al enige jaren in Israël. “Israël is voor mij thuiskomen, onderdeel zijn van een ongelofelijke uitdaging. Israël is voor mij het land, de zee, de...

Doneren
Abonneren
Agenda