Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Vanaf nu (tijdelijk) weer zes uitzendingen per week!

Door Christenen voor Israël - 

5 oktober 2020

Livestream met Poot

Omdat het door de aangescherpte coronamaatregelen voor minder mensen mogelijk is om onze lezingen te bezoeken, hebben we besloten om tijdelijk meer livestreams uit te gaan zenden. Namelijk vijf per week, aangevuld met een aflevering van 'Verbonden met Israël' op zaterdag.

Bekijk de sprekers en thema's voor deze week:

maandag 5 oktober om 19.30 uur
Otto de Bruijne over 'De christen en de farizeeër'

Een eerlijk en respectvol gesprek tussen een predikant en een rabbijn. Verschil-, geschil- en leerpunten naar aanleiding van het gelijknamige boek.

Dinsdag 6 oktober om 19.30 uur
Interview met Koen Carlier: Vlaming in de voormalige Sovjet-Unie

Hij groeide op in Brugge in een Rooms-Katholiek gezin. In zijn tienerjaren kwam hij tot geloof. God riep hem om te reizen naar de voormalige Sovjet-Unie, om daar het Joodse volk te helpen. Honderdduizenden kilometers legde hij af in onmogelijke omstandigheden. Hij bezocht tienduizenden Joden en verloor zijn hart in Oekraïne. Wat drijft Koen Carlier, de coördinator van Christenen voor Israël in Oekraïne? Wat trekt hem zo aan in een grauw en troosteloos land? Welke problemen kwam hij tegen? En hoe ervaart hij de hand van God in zijn levensroeping? Op dinsdag 6 oktober vertelt hij het in een persoonlijk interview.

Woensdag 7 oktober om 19.30 uur
Andrew Tucker over 'Labels met een luchtje - Europa's strijd tegen wijn uit het land van de Bijbel'

Al jarenlang verkoopt het Israël Producten Centrum wijnen van Joodse wijnboeren uit Judea en Samaria, het Bijbelse hartland. Van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Minister van Buitenlandse Zaken mag er op die flessen niet staan dat deze zijn “gemaakt in een Israëlisch dorp in Judea en Samaria”. Ze zeggen zich daarbij te beroepen op Europese regelgeving. Maar lopen de NVWA en de minister hiermee niet op de zaken vooruit? En wat zou er dan wél op de labels moeten staan? Jurist Andrew Tucker verdiepte zich in deze kwestie en legt uit hoe het nou zit.

Donderdag 8 oktober om 19.30 uur
ds. Henk Poot over 'Lezen Joden en christenen dezelfde Bijbel?'

Joden en christenen geloven dat de boeken van de Tenach (het Oude Testament) door God geïnspireerde woorden zijn. Toch lezen ze deze Bijbelboeken op een verschillende manier. Hoe gaan Joden met de Bijbel om en wat kunnen we daar als christenen van leren?

Vrijdag 9 oktober om 19.30 uur
Marianne Glashouwer over 'Gods trouw aan Israël, ook aan ons'

Volgens de profeten zal God Zijn volk weer terugbrengen naar Israël. We zien dat gebeuren in onze tijd. We zien dat God trouw is en die trouw bewijst aan Zijn volk. God is trouw aan Zijn oogappel Israël en daarom kunnen wij er ook op vertrouwen dat Hij zijn beloften aan ons waarmaakt. God is trouw, Zijn plannen falen niet. Hij heeft de geschiedenis in Zijn hand, de geschiedenis van de wereld, van Israël en ook van ons persoonlijk!

zaterdag 10 oktober om 19.30 uur
ds. Willem J.J. Glashouwer over 'Verbonden en Koninkrijk'

God sloot eeuwige verbonden met Israël. Wat maakt die verbonden zo bijzonder? Hoe worden ze vervuld in het Koninkrijk van God? En in welke fase van het koninkrijk zitten we nu? Ds. Willem J.J. Glashouwer legt het uit.

Favicon CVI

De auteur

Christenen voor Israël

Doneren
Abonneren
Agenda