Sluiten

Zoeken.

Uit de schatkist van Yifat

Door Joanne Nihom - 

17 juni 2016

12304174_1235947446422531_6851864894894989329_o-Copy-1024x576

Een combinatie van kleur, blijheid, edelstenen, zilver, goud en traditionele technieken is voor sieradenontwerpster Yifat Bareket de inspiratie voor het ontwerpen en vervaardigen van haar sprookjesachtige sieraden.

Duizend-en-één-Nacht sprookjes zijn ze, stuk voor stuk. Haar studio bevindt zich in het idyllische Pardes Hanna in het centrum van Israël. Je wordt hebberig als je haar studio in loopt. Je wilt alles kopen. De komende maanden hoeft u er niet voor naar Israël te komen. Een gedeelte van haar collectie is tot 15 januari 2017 te koop in de museumshop van De Hermitage in Amsterdam.

Karen Ekker, voormalig uitgever van Happinez: “Al jaren draag ik dagelijks en trots Yifat’s sieraden. Happinez bood (en biedt) regelmatig haar sieraden aan via het tijdschrift en de webshop. Maar ik zou willen dat de hele wereld ze kent, ik vind ze zóveel mooier, markanter en origineler dan ‘gewone’ goud- en zilverkleurige sieraden met kleurloze stenen.

Elk sieraad van Yifat is een kleine schat, in de letterlijke betekenis van het woord, uit een schatkist, ware kunst. Toen ik informeerde bij De Hermitage, die een mooie museumshop heeft met wisselende collecties, of er plaats is voor Yifat’s sieraden, bleken ze heel goed te passen bij de komende tentoonstelling over Catharina de Grote.”

Komend weekend opent de tentoonstelling Catharina, de Grootste. Zelfgeslepen diamant van de Hermitage ontrafelt leven en mythes van Europa’s grootste keizerin en dus ook de bijbehorende museumshopcollectie. Deze loopt tot 15 januari 2017.

joannenihom-cirkel

De auteur

Joanne Nihom

Onze journaliste Joanne Nihom woont al enige jaren in Israël. “Israël is voor mij thuiskomen, onderdeel zijn van een ongelofelijke uitdaging. Israël is voor mij het land, de zee, de...

Doneren
Abonneren
Agenda