Sluiten

Zoeken.

Steun Israël

Terug naar overzicht

Tulpentour: dagje tulpenbollen uitdelen in de Negev-woestijn

Door Redactie cvi.nl - 

25 november 2022

WhatsApp Image 2022-11-25 at 3.56.05 PM

Basisschoolkinderen uit Yad Mordechay gingen in groepjes uit elkaar om de tulpenbollen te planten.

Met de tulpentour brengen we in heel Israël een bloemengroet vanuit Nederland. En dus slaan we ook het woestijnachtige zuiden van Israël niet over!

Bekijk hieronder het fotoverslag van een dagje tulpenbollen uitdelen in de Negev.

Op bezoek bij een IDF-basis op niet nader te noemen locatie, waar we de missie van Christenen voor Israël mochten uitleggen. Als je de helden van het land een traantje ziet wegpinken, dan weet je dat de boodschap een snaar heeft geraakt. Moge God hen beschermen in hun taak om Zijn land en volk te beschermen!

De kleuterschool van kibbutz Be'eri. Deze zeer jonge kinderen hebben bij de sirene 10 seconden (!) de tijd om in veiligheid te komen of te worden gebracht. Samen met de leiding en de kids hebben we de bollen gepoot.

De basisschool van Yad Mordechay. We werden in 'Google translate'-Nederlands begroet 🇮🇱❤️🇳🇱 met door leerlingen zelfgetekende vlaggen en teksten. Onze boodschap van vriendschap werd hartelijk ontvangen. Heel veel bollen gepoot op diverse plaatsen, samen met de leerlingen die zich in groepen opdeelden.

Moshav Nir Moshe, op ongeveer 5 kilometer ten zuidoosten van Sderot. Vlakbij Gaza dus. Hartelijke ontvangst, enthousiaste en dankbare mensen!

Op de grens met Gaza. Dit is een initiatief waarbij kunst wordt gemaakt met kleine steentjes die je kunt doneren. Zo komt er op een stuk muur van ongeveer 8 meter hoog een prachtig kunstwerk, een vlag, een vredesduif en daarmee een totaal kleurrijk geheel. Hoe mooi ook, het verhult niet de harde realiteit en de noodzaak van het hebben van zo'n barricade om het Joodse volk te beschermen tegen de Hamas-terreur...

Deze Negev-dag eindigde met het bezoek aan een dagbestedingsproject voor Ethiopische ouderen nabij Gedera. Zij kunnen daar een eigen tuin/akker bewerken en proberen daarmee ook iets van pensioeninkomsten te genereren. Daarnaast stimuleert het hun gemeenschapszin. We werden hartelijk ontvangen door de leiding van deze organisatie en door de deelnemers zelf die als eerste generatie Ethiopische Joden beperkt zijn geïntegreerd, de taal matig beheersen en geen pensioenvoorziening hebben. Toch voelen ze zich thuis in hun Joodse land. Het vriendschapsgebaar uit Holland werd dankbaar aanvaard!

Favicon CVI

De auteur

Redactie cvi.nl

Doneren
Abonneren
Agenda