Sluiten

Zoeken.

Schandalig: EU 'geïnspireerd' door Palestijnse aanhanger van terreur

Door Maurice Hirsch - 

20 april 2021

2020 Website CVI - 2021-04-20T130929.185

dr. Laila Ghannam, gouverneur van de Palestijnse Autoriteit

In het kader van de Internationale Vrouwendag heeft een afdeling van de Europese Unie die samenwerkt met Palestijnse organisaties een serie video’s gepubliceerd. Deze video’s gaan over inspirerende Palestijnse vrouwen en worden gekenmerkt door de hashtag #InspiredByHer.

Laila Ghannam

Eén van de vrouwen uit de video’s is gouverneur Laila Ghannam. Ondanks dat haar prestaties inderdaad opmerkelijk zijn, is de keus van de EU om deze vrouw uit te lichten simpelweg schandalig. Dit omdat Ghannam, naast haar andere werkzaamheden, Palestijnse terroristen en massamoordenaars aanmoedigt en verheerlijkt.

Onder de terroristen die Ghannam verheerlijkt is ook terrorist Dalal Mughrabi, die 37 mensen vermoordde. Daarnaast worden ook moordenaars van Joodse baby’s, vrouwelijke tieners en vele anderen verheerlijkt.

Hier volgen enkele voorbeelden van het verheerlijken van terrorisme door de vrouw die de Europese Unie ‘inspireert’.

De terroristen die Ghannam verheerlijkt zijn onder andere moordenaars van Joodse baby's en vrouwelijke tieners.

Massamoordenaar Dalal Mughrabi

Dalal Mughrabi leidde de meest dodeljike aanslag in de geschiedenis van Israël, beter bekend als ‘het bloedbad langs de kustweg’. Zij en andere terroristen van Fatah kaapten in 1978 een bus op een Israëlische kustweg. Ze joegen 37 burgers de dood in, waaronder 12 kinderen. Meer dan 70 mensen raakten gewond.

Elk jaar vieren de Palestijnse Autoriteit en Fatah de dag van de aanval. Als uiting van haar ‘trots’ richting Dalal en de medeplichtigen, benadrukte Ghannam 'dat het bloed van onze vrouwelijke martelaren door de aders van elke Palestijn stroomt en dat de vrouw het symbool en partner is van iedereen in de strijd'. Ook vroeg zij Allah om zijn genade over de martelaren uit te storten. Ook benadrukte ze dat elke Palestijn die zich aan haar basisprincipes houdt, een zus zal zijn van Dalal Mughrabi.

Dalal Mughrabi leidde de meest dodeljike aanslag in de geschiedenis van Israël, beter bekend als ‘het bloedbad langs de kustweg’.

Familie van de vermoorde Rina Schnerb (17)

In augustus 2019 plaatste een terreurcel van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) een bom vlakbij een populaire bron. Toen de Joodse familie Schnerb de locatie bereikte, werd de bom tot ontploffing gebracht. Hierbij kwam de 17-jarige Rina Schnerb om het leven. Haar vader en broer raakten ernstig gewond.

Eén van de aanslagplegers was Qassam Barghouti, van wie het huis werd verwoest in reactie op de moord. Ghannam ging bij de familie van Qassam op bezoek en draaide de zaak compleet om. In plaats van de aanslag en de daders te veroordelen, beweerde ze dat de reactie van Israël een aanval op burgers was.

Vindt de EU het echt gepast om een vrouw te eren die de zinloze moord op een 17-jarig Joods meisje niet veroordeelt?

Meer bezoeken

Um Nasser Abu Hmeid

Um Nasser Abu Hmeid is een beroemde Palestijnse vrouw. Ze wordt bewonderd, omdat ze de moeder is van vijf terroristen die in de gevangenis zitten. Vier van hen hebben levenslang gekregen en de vijfde wordt erkent door de Palestijnse Autoriteit als martelaar. Abu Hmeid wordt ook wel de ‘Khansa van Palestina’ genoemd, wat verwijst naar Al-Khansa, een vrouw uit de vroegste periode van de Islam. Zij zou haar vier zonen naar de strijd hebben gestuurd en zich hebben verheugd toen ze allemaal stierven als martelaren.

Ghannam bezocht Abu Hmeid tijdens ramadan en sprak haar wens uit dat alle terroristen vrijgelaten werden. Ook noemde ze hen dapper en geprezen. Bij een andere gelegenheid verhief Ghannam Abu Hmeid tot een symbool voor Palestijnse vrouwen.

Asem Barghouti

Asem Barghouti is een Palestijnse terrorist die twee schietaanvallen op zijn naam heeft staan. Samen met zijn broer en andere terroristen schoot hij op zeven Israëli’s – een zwangere vrouw, haar man, een andere man en vier tieners – op 9 december 2018. De zwangere vrouw raakte ernstig gewond, zodat artsen haar vroegtijdig moesten laten bevallen voordat ze haar opereerden. De baby overleed drie dagen later. Vier dagen later vermoordde Barghouti nog eens twee Israëli’s bij een andere aanval.

Tijdens een bezoek aan de familie van Barghouti zei Ghannam dat ze hoopte dat hij snel vrijgelaten werd.

Dit zijn een paar voorbeelden van velen, waarbij Ghannam familie van terroristen bezoekt en hen steunt.

Un Nasser Abu Hmeid wordt bewonderd, omdat ze de moeder is van vijf terroristen die in de gevangenis zitten.

Terroristen verheerlijken

Ghannam wilde zich niet beperken tot specifieke terroristen en plaatste ook algemene berichten waarin ze terroristen ‘prijzenswaardig’ noemde voor wie ze haar hoofd buigt. Zo plaatste ze de volgende tekst op haar Facebookpagina: "Het beste voor de Palestijnse vrouwen, elk jaar, elke dag en elk moment. De Palestijnse vrouwen zijn en blijven een symbool van geven. Vrijheid voor onze vrouwelijke gevangenen, lof voor onze vrouwelijke martelaren, herstel voor onze vrouwelijke gewonden. Zij zijn prijzenswaardig en wij buigen onze hoofden voor hen.’

Onderscheiding ingetrokken

In januari 2015 kreeg Ghannam een eervolle onderscheiding, omdat ze gericht zou zijn op het welzijn van meisjes en vrouwen onder de Palestijnse autoriteit. Vlak erna publiceerde de Palestinian Media Watch een rapport, waarin Ghannam’s terreurondersteuning en verheerlijking werd beschreven.

De wethouder van Philadelphia, Maria Quiñones Sánchez, trok de onderscheiding in. Ze verklaarde het volgende: ‘Ik werd uitgenodigd om dit evenement bij te wonen om de eerste vrouwelijke gekozen gouverneur in de Palestijnse Autoriteit te ontmoeten, en wiens werk naar mij werd beschreven als humanitair van aard en gericht op het bevorderen van de rechten van vrouwen en meisjes. Mijn kantoor eerde haar om deze redenen. Ik veroordeel volledig en ondubbelzinnig de gevoelens die in deze video aan gouverneur Ghannam worden toegeschreven en heb consequent terroristisch geweld veroordeeld ...’

Als reactie op het besluit van Sánchez om de onderscheiding in te trekken, herhaalde Ghannam haar steun voor terroristen en moordenaars: ‘We zijn niet geïnteresseerd in eerbetuigingen die van ons eisen dat we onze strijders en onze steunpilaren als terroristen belasteren.’

Anonieme auteur man

De auteur

Maurice Hirsch

Doneren
Abonneren
Agenda