Sluiten

Zoeken.

Overhandiging van het boek 'Israël & wij' aan Willem J. Ouweneel

18 september 2020

Overhandiging Israël en Wij Willem Ouweneel

Uitgever Cees Scholten en Frank van Oordt overhandigen het boek aan Willem J. Ouweneel

Vorige week waren Frank van Oordt en uitgever Cees Scholten op bezoek bij Willem J. Ouweneel om zijn nieuwste boek 'Israël & wij' te overhandigen. In dit boek zijn 30 columns over Israël opgenomen die de afgelopen jaren zijn verschenen.

Overhandiging

Normaliter zou er bij het overhandigen van een nieuw boek een boekpresentatie zijn, waarbij de schrijver vertelt hoe het boek tot stand is gekomen en wat de inhoud van het boek is. Echter, de tijd waarin we nu leven maakte het lastig om zo'n presentatie te organiseren. Daarom gingen Frank van Oordt en Cees Scholten van uitgeverij Scholten op bezoek bij Willem Ouweneel en zijn vrouw.

Onder het genot van koffie met gebak overhandigden Frank en Cees het boek aan Willem. Zijn vrouw kreeg een prachtig boeket met bloemen.

In samenwerking met Christenen voor Israël heeft uitgeverij Scholten het boek uitgebracht.

Wat voor religie hebben hedendaagse Joden eigenlijk en hoe verhoudt die zich tot het christendom? Wat zegt de Bijbel over de toekomst van Israël?

Israël & wij

Het boek Israël & wij bevat 30 columns van Willem Ouweneel die in de afgelopen jaren op CIP zijn gepubliceerd. Hierin worden onderwerpen en vragen over Israël en het Jodendom beantwoord.

Wat voor religie hebben hedendaagse Joden eigenlijk, en hoe verhoudt die zich tot het christendom? Wat weten christenen eigenlijk over der geschiedenis van het jodendom over de laatste negentien eeuwen? Wat moeten we denken van de staat Israël, en hoe verhoudt die staat zich tot zijn buren? Wat zegt de Bijbel over de toekomst van Israël?

Willem: 'Dit boek is een bundel van dertig columns die ik, tussen andere colums door, op CIP gepubliceerd heb over Israël en over allerlei thema's die met Israël nauw verband houden, tussen eind 2016 en begin 2020. Na de afsluiting van mijn werk als CIP columnist kreeg ik de behoefte deze dertig colums een wat meer blijvend karakter te geven door ze te bundelen in een boek.'

'Verwacht dus geen samenhangende studie, maar een samenraapsel van losse stukjes, met de lichtheid, maar ook de gewaagdheid die een column eigen is. Sommige columns spreken van een concrete situatie die al enkele jaren acher ons ligt; die hebben dus aan actualiteit nogal ingeboet. Toch is hun algemene teneur nog steeds actueel.'

Het boek Israël en wij bestellen?

Dat kan! Het boek is te koop voor €14,95 en te bestellen op israelwinkel.nl.

Bekijk onze

publicaties